Cautare Google

Google

Rezultatul Cautarii

Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Computing Dictionary
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Wikipedia Encyclopedia
Columbia Encyclopedia
Periodicals
Literature
by:

joi, 11 octombrie 2007

CAPSULE CU EXTRACT DE FURNICA SALBATICA

Tinctura de furnica

Indicatii terapeutice:

afectiuni reumatice, reumatoide, periartrita humerusului, reumatism puerperal, osteomalacie, hepatita B, diabet zaharat, TBC pulmonar, afectiuni renale, edem pulmonar, astm, afectiuni gastrice, caderea parului, imunostimulator, anemie, afectiuni ale splinei, hipofizei.

De ce extractul din furnica poate vindeca hepatita B?

Aparitia hepatitei de tip B se datoreaza infectiei cu virusul hepatic B. Medicina traditionala chineza nu cunoaste aceasta denumire a bolii si in baza experimentelor clinice s-a demonstrat ca boala se datoreaza afectarii functiei hepatice si a rinichilor, relatia dintre aceste doua organe fiind caracterizata precum relatia dintre lemn si foc, mama si fiu.

Medicina chineza spune ca ficatul si rinichii au aceiasi origine; ficatul este sursa de sange, rinichii sursa de energie, energia produce sange, iar sangele se transforma in energie, deci sangele si energia au aceiasi sursa. Medicina moderna considera imunitatea factorul principal in lupta cu virusul B. Insuficienta energetica a rinichilor duce la scaderea imunitatii, de aceea rinichii au un rol important in tratamentul hepatitei B.

Extractul de furnici, ca medicament este cunoscut inca din timpul dinastiei HAN, care foloseau comprimate cu praf de furnica in tratamentul afectiunilor musculare si a oaselor. Studii, efectuate asupra furnicii au demonstrat ca furnica contine proteine, vitamine, microelemente. Experimental s-a demonstrat actiunea antiinflamatoare, sedativa, antispastica, hepatoprotectoare etc.

De ce praful de furnica poate vindeca diabetul zaharat?

Studii moderne demonstreaza prin numeroase analize, ca furnica este o insecta cu un bogat tezaur de microelemente, ce regleaza secretia endocrina, imbunatateste metabolismul, stimuleaza functia pancreasului si a celulelor BETA, imbunatateste secretia insulinei si inhiba producerea de anticorpi insulinici.

Preparatul din furnica este un adjuvant imunologic bivalent: stimuleaza activitatea celulelor TS, impiedica producerea de anticorpi daunatori organismului, distruge radicalii liberi, protejeaza celulele si creste permeabilitatea membranei celulare. Rata imbolnavirilor de diabet zaharat de tip 2 la persoanele de peste 40 de ani este crescuta, ceea ce denota, ca exista o legatura intre boala si varsta.

Medicina traditionala chineza considera ca rinichii sunt primordiali, sunt rezerva de energie, rinichii epuizati sunt o veriga importanta in lantul imbatranirii, iar sistemul nervos, secretia endocrina, sistemul imunitar sunt in stransa legatura cu rinichii. Metabolismul haotic al glucidelor in cazul diabetului zaharat este o forma a imbatranirii organismului, iar motivul instalarii acestei boli este disfunctia renala.Insulina este o proteina cu resturi aminoacidice legate prin punti disulfurice.

Insulina formeaza cu zincul agregate, dimeri, tetrameri, hexameri. Zincul asigura stabilitatea structurala a insulinei, lipsa lui produce denaturare. S-a constatat pe cobai, ca, carenta de zinc produce o scadere cu 50% a activitatii enzimelor, responsabile de transformarea proinsulinei in insulina. Este clar, ca bolnavii de diabet au o carenta mult scazuta de zinc.

Zincul este unul din elementele de baza ale prafului de furnica, element ce stimuleaza activitatea a peste 100 de enzime, ce participa la metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor si a unor vitamine.Care sunt simptomele bolilor reumatice si reumatoide?Debutul este de obicei brusc, articulatia devine brusc dureroasa, calda si tumefianta.

Cel mai frecvent afectate sunt articulatiile mari ale membrelor inferioare si articulatiile pumnilor, dar pot exista perioade de atralgii migratorii. Bolile reumatice pot produce inactivitate datorita durerilor, ulterior duc la atrofiere musculara si deformarea articulatiilor. Unele transformari patologice implica articulatia maxilarului, ceea ce duce la masticatie greoaie. In concluzie artritele reumatice si reumatoide sunt boli cronice, care nediagnosticate la timp pot afecta organele interne.

De ce extractul de furnica poate trata artritele de tip reumatic?

Mai multi savanti considera ca instalarea afectiunilor reumatoide si reumatice se datoreaza bolilor autoimune, care perturbeaza functia imunitara. Practica clinica a demonstrat ca preparatul din furnica regleaza functia imunitara, deosebindu-se de inhibitorii imunitari de tipul cortizonilor. Praful de furnica stimuleaza functia hipofizei, splinei, scade numarul de radicali liberi si impiedica distrugerea celulelor de catre acestea, stimuleaza hematogeneza, creeaza un echilibru la nivelul celulelor T, echilibreaza energia YIN, ceea ce coincide cu teoria medicinei traditionale chineze privind legea echilibrului dintre YIN si YANG, bolile reumatice fiind socotite ca un surplus de energie YIN. Unii specialisti au constatat lipsa zincului la bolnavii cu aceste afectiuni, cantitatea de zinc in sange fiind mult scazuta.Praful de furnica ridica imunitatea, inhiba superoxidarea lipidelor. Este folosit in prepararea unor medicamente antireumatice.

Informatii nutritionale:

praf de furnica neagra cu tepi din muntii CHARG BAI - 100%.

Mod de administrare:

Suferinzilor de reumatism, periartrita humerusului, artrita reumatica si reumatoida, dureri lombare, alopecie, disfunctii renale: 5-6caps. pe zi dimineata si seara. In paralel se administreaza si tinctura de furnica 20-25 ml.

Cura de 3-7 zile, care se repeta dupa o anumita perioada. Total: 2 fl. capsule + 2 fl. tinctura.Suferinzi de diabet zaharat, hepatita B, astm, edem pulmonar: 3caps. x 3 ori pe zi. Se vor face 3-6 cure de tratament. Contraindicatii: persoanelor alergice la proteine.Reactii adverse: la 3-5 zile dupa administrarea produsului pot aparea ameteli, umflaturi ale incheieturilor, care vor disparea de la sine.

Cele doua simptome apar datorita ameliorarii microcirculatiei sanguine si cresterii debitului de sange la nivelul creierului si articulatiilor.Persoanele carora le creste temperatura micsoreaza cantitatea de capsule la jumatate ori consuma miere.

Tinctura de furnica: Informatii nutritionale: praf de furnica cu tepi, Ging-seng, Astrogalus Membrahoceus, Poligonum Multiflorum, Angelica. Actiune: adjuvant imunitar. Contraindicatii: suferinzilor de hipertensiune arteriala, sau care au suferit accidente cerebrovasculare. Acesti bolnavi pot folosi capsule cu praf de furnica (3caps. x 3 ori pe zi). Trei flacoane pentru o cura de tratament.

Niciun comentariu: