Cautare Google

Google

Rezultatul Cautarii

Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Computing Dictionary
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Wikipedia Encyclopedia
Columbia Encyclopedia
Periodicals
Literature
by:

luni, 15 octombrie 2007

SUPLIMENTUL NUTRITIV BIOLOGIC ACTIV CHITOSAN

Chitosanul este obtinut pe baza medicinii traditioinale chineze, din carapacea crabilor marini cu picioare rosii. Folosirea Chitosanului permite restabilirea echilibrului biologic al organismului uman, pe calea curatirii, reglarii proceselor de schimb (metabolic) si al functiilor organelor si sistemelor.

Istoria folosirii Chitosanului detine urmatorul fapt extraordinar ca: restabilirea deplina a pielii, datorita pielii artificiale din Chitosan la un copil cu arsuri de 80% a invelisului pielii (Japonia). La ora actuala Chitosanul se foloseste larg in curatirea industriala a apei intr-un sir de gospodarii.

Chitosanul este obtinut din Chitinul existent in carapacea crabilor cu picioare rosii, prin metoda acetilarii, adica prin inlaturarea acilului (compusilor de carbon), care ii da taria, care l-ar cimenta (hitinul). Chitosanul - ion cu sarcina pozitiva- detine un foarte inalt nivel de curatire de acil - 85%, ceea ce reprezinta inaltul efect de functionalitate al Chitosanului Corporatiei TIANSHI si anume nivelul de curatire accentueaza activitatea sa

Componentii principali ai produsului :Chitin - 15 % si chitozan - 85 %.

Chitinul prin structura seamana cu fibrinul in forma de polimer in lant drept, format din 1000 - 3000 parti N- monoacetilglucozamina

Calitatea fundamentala a produsului Chitosan:

In organismul uman Chitosanul se descompune in polimer cu greutate moleculara mica si este usor asimilat de organism. Chitosanul se descompune in mediu acid si se transforma in grupa cu ioni pozitivi. Chitinul, dupa descompunere capata calitatea gelului (devine in stare gelatinoasa si are o puternica calitate de absorbtie) Chitinul este fibrin natural, netoxic si nu are efecte negative. Chitinul nu actioneaza asupra unui organ anume ci asupra intregului organism.


MECANISMELE ACTIUNII SI EFECTELE CHITOSANULUI

1.Dezintoxicare: Chitosanul - este celulaza biologica. Prin calitati seamana cu fibrinul uman(unul din factorii caogularii sangelui). Prin ingerare, spre deosebire de multe feluri de celuloza, sub actiunea fermentilor digestivi si a lecitinei, o parte a chitozanului se disociaza, se absoarbe in sange si este asimilat de organism in forma cu greutate moleculara mica, principalul fiind acidul hialuronic, componenta a substantei intercelulare, membranei celulare, corpului sticlos al ochiului, etc. Alta parte a Chitosanului nedisociabila de fermenti este absorbita de sange si unindu-se cu umiditatea , se transforma in masa gelatinoasa, activeaza in tractul gastrointestinal ca un puternic absorbant, curata intestinal, scoate substantele toxice.

2. Anticancerigen. Partea absorbita de sange actioneaza in felul urmator: - Inabusa celulele cancerigene, actionand in cateva directii.In primul rand regleaza pH-ul (echilibrul acido-bazic) al tesuturilor organismului in partea slab alcalina- aproximativ 7,35. Astfel, la acest nivel al pH-lui, limfocitele (care distrug celulele nocive, maligne) sunt mult mai active. In al doilea rand asimilate de sange a componentele chitozanului inabusa intoxicatia cancerigena, restabileste pofta, sta in calea casexiei (atrofie generala progresiva) canceroase - care are ca efect rapida pierdere a greutatii la bolnavi cu formatiuni maligne. In al treilea rand Chitosanul se opune metastazarii, lipindu-se puternic pe partea interioara a peretilor vaselor sanguine. Chitosanul blocheaza asa numitele celule de conjugare, cu ajutorul carora are loc trecerea celulelor cancerigene in alte organe.

3. Scade nivelul lipidelor (grasimilor) din sange, in acelasi rand al colesterolului, pana la limita normala. (Mai in amanunt despre importanta colesterolului in partea cu Holican). Reglarea nivelului colesterolului in sange este bazata pe cateva mecanisme:

- In primul rand Chitosanul se uneste cu acidul biliar, cu ajutorul caruia are loc absorbtia colesterolului si se elimina din organism cu colesterolul neschimbat cu materiile fecale. - In al doile rand, cu ingerarea Chitosanului, colesterolul din sange la fel si colesterolul primit cu hrana este folosit de organism pentru sinteza in ficat a acidului biliar asa cum cu ajutorul Chitosanului, acidul biliar (cum e aratata mai sus) este eliminat din organism. acesta este un alt mecanism al scaderii nivelului de colesterol cu ingerarea Chitosanului.

- In al treilea rand, Chitosanul fiind incarcat pozitiv, se opune asimilarii grasimilor care au sarcina negativa: ionul de Chitosan practic se lipeste de de ionii lipidelor (grasimilor), blocheaza asimilarea lor si sunt scoase din organism cu materiile fecale in stare neschimbata. In acest fel chitozanul preintampina nu numai ateroscleroza, urmarile sale rele, dar curata si vasele sanguine. Este bun in cazul ingrasarilor, la fel si in problemele ficatului, care joaca rolul principal in transformarile grasimilor.

4.Coboara tensiunea sanguina, arteriala. Pe de o parte, cum am aratat mai sus, pe calea luptei cu ateroscleroza, care este principala cauza a hipertensiunii, pe de alta parte, anihileaza actiunea negativa a sarurilor de NaCl in cazul hipertensiunii. Acest efect se datoreaza ionului pozitiv de Chitosan care se uneste cu ionul clorului care este negativ si il elimina cu materiile fecale, opunandu-se fomarii hipertensinei (angiotensinei)- substanta care se formeaza in organism sub influenta ionului de clor si formeaza un spasm rapid al arterelor, avand ca rezultat- marirea tensiunii arteriale

5.Coboara nivelul zaharului la bolnavii obezi, diabetici fapt dovedit de savantii japonezi si actioneaza ca mijloc profilactic in cazul riscului de dezvoltare a diabetului.

6.Ridica nivelul imunitar pe calea reglarii pH-ului tesuturilor organismului si mentinerea lui in stare semialcalina. Este stiut ca la asa un nivel al pH-ului sunt activate limfocitele din sange care sunt raspunzatoare de sistemul imunitar.

7. Imbunatateste microcirculatia in tesuturi, in primul rand pe calea inlaturarii aterosclerozei, in al doilea rand, prin oprirea spasmelor arterelor, in special al capilarelor mici.

8. Absoarbe si scade din organism sarurile metalelor grele- plumb, cadmiu, etc. ingrasaminte minerale, coloranti chimici, substante medicamentoase, radicalii liberi etc., care sunt in stare sa se adune cu anii si sa otraveasca organismul si sa fie pricina multor neplaceri. Se presupune ca Chitosanul imbunatateste calitatile de drenaj (calitate de curatire) ale sistemului limfatic, dupa presupunerile actuale ale medicilor, fiind principalul loc pentru adunarea substantelor toxice si care sunt foarte greu de eliminat.In afara de efectele pe care le are Chitosanul, nu mai putin interesante si benefice sunt actiunile lui asupra organismului uman in stare de disociere:

a). Tratarea psoriazisului, cancerului pielii( cancerul glandelor mamare), restabilirea suprafetelor arse, ranilor si altor traume la nivelul pielii. Pielea artificiala - pelicula din Chitosan (nu provoaca reactii de respingere), unsa pe locurile cu arsuri se uneste usor cu tesuturile. Nu este nevoie de a o separa, pentru ca ea este ambianta,nutritiva pentru cresterea propriilor celule ale pielii. Este dovedit ca Chitosan activeaza "tratarea" suprafetelor (arsurilor si ranilor) fara formare de cicatrice, datorita faptului ca stimuleaza inmultirea fibrelor colagene ale pielii, a celor care asiguar elasticitatea pielii. In afara de aceasta daca ungem rana cu Chitosan,acesta are capacitatea de a opri sangerarea si un efect de calmare a durerii.

b). Actiunea asupra tractului gastrointestinal este datorat calitatilor Chitosanului (celuloza biologica). Imbunatateste peristaltimul, mareste cantitatea maselor fecale ceeace ajuta la evacuarea regulata a maselor fecale din intestine. Inlatura meteorismul si senzatia de distensie. Marind propulsarea (evacuarea) si astfel micsorand contactul maselor fecale toxice cu peretii intestinului, Chitosanul micsoreaza considerabil absorbtia toxinelor in sange si este o metoda profilactica a cancerului in intestinal gros. Si in sfarsit , umflandu-se, Chitosan pur si simplu mecanic, detine calitatea de absorbtie puternica; curata aparatul cavital al intestinului subtire, restabilind procesul normal metabolic.Normalizarea functiei intestinului gros si subtire este conditia obligatorie pentru restabilirea microflorei si inlaturarea disbacteriozei.

c). Folosirea pentru inabusirea bolilor canceroase. E cunoscut ca bolnavii de cancer pierd greutatea foarte repede pentru ca celulele canceroase elimina toxine, actiune care duce la coborarea nivelului de Fier in ser si respectiv apare anemia. Din aceasta cauza in organismul uman incep sa se descompuna grasimile, individul pierde pofta de mancare. Prin ingerarea Chitosanului se restabileste pofta de mancare. Chitosan se descompune in intestin in microgrupe moleculare, apoi se asimileaza de catre organism, ceea ce ajuta la inabusirea toxinelor cancerigene. Chitosan reinvie celulee limfatice care sunt in stare sa distruga celulele atacate de cancer.

Cea mai puternica activitate a celulelor limfatice pentru distrugerea celulelor canceroase are loc cand pH este de - 7,4. Folosind Chitozan, pH-ul se poate regla pana la 0,5 unitati.Chitosan opreste trecerea celulelor atacate de cancer. El are calitatea de a se lipi pe suprafata peretilor arterelor sanguine si sa blocheze lipirea celulelor canceroase de pereti, deoarece celulele cancerigene se misca prin vasele sanguine.d).

Pentru scaderea nivelului colesterolului: Colesterolul este o substanta necesara pentru formarea celulelor creierului, nervilor, hormonilor genitali, membranei celulare etc. In afara de aceasta, pentru digerarea si asimilarea grasimilor, foarte important este pentru acidul biliar, care la fel se formeaza din colesterol.

Continutul colesterolului in organism la nivelul normal actioneaza pozitiv asupra sanatatii noastre.

Dar prin cresterea nivelului colesterolului,el se depune pe peretii vaselor,inrautateste circulatia sanguina si provoaca scleroza arteriala. Chitosanul mentine nivelul colesterolului la un nivel normal.e). Pentru scaderea hipertensiuniif). Ca mijloc efectiv pentru tratarea diabetuluig). Tratarea arsurilor, traumelor, pentru accelerarea procesului de cicatrizare a ranilor: pielea artificiala, preparata din Chitosan nu provoaca reactii de respingere de catre organismul uman. Unsa pe portiunile afectate de arsuri, se consolideaza cu pielea (concrescenta), pentru ca prin continutul sau este foarte aproape de cel al organismului. Chitosan activeaza celulele si creeaza tesuturi de colagen in mari cantitati.

Aceste tesuturi pot sa se transforme in piele subtire( prin structura sa). Dupa cicatrizarea arsurii pe piele nu raman nici un fel de urme. h). Pentru imbunatatirea functiei ficatuluii). Pentru stabilizarea mediului acidj). Pentru ridicarea imunitatiik). Pentru inlaturarea durerilor in regiunea lombara si ale coloanei (sirei spinarii). Pe baza dilatarii celor mai inguste(mici) vase si marirea circuitului sanguine, durerile dispar, asa cum se inlatura "stagnarea sangelui" ( adica imbunatatirea circulatiei periferice a sangelui).l). Pentru inlaturarea durerilor de cap de orice provenienta

CONTRAINDICATII:

Nu se recomanda copiilor pana la 12 aniA nu se ingera impreuna cu Celuloza dubla

METODA DE UTILIZARE :

- In cazul diareelor permanente, bolnavii oncologic in tractul gastrointestinal, a se folosi Chitosan fara invelisul gelatinos; a se dizolva cu 20 picaturi de suc de lamaie si 200 ml apa calda, cruda, curatata cu pH 7-7,4. Deoarece Chitosanul scade aciditatea sucului gastric, o data cu ingerarea lui trebuie adaugat in apa suc de lamiie sau se mananca o felie de mandarina, grepfruit sau dupa 30 de minute de la ingerarea Chitosanului se bea un pahar de suc sau bautura cu gust acru este in special recomandat pentru oamenii cu aciditatea scazuta a sucului gastric

- Pentru folosirea normala la adulti, cate 1-2 capsule- /zi

- In cazul toxicitatilor grave: cate 1 capsula dupa fiecare 1,5 - 2 ore ( pana la 6 capsule zilnic)

- Copiilor pana la 3 ani in cazuri extreme in cazul disbacteriozei, colecistopancreatitei, edemul capului de pancreas si raceala : 1 capsula fara invelisul gelatinos de pus intr-un pahar cu 20 picaturi de lamiae, se amesteca compozitia timp de 15 minute, se adauga 200 ml apa calda, cruda curatata cu pH 7-7,4

- Se da copilului cate o lingurita din aceasta solutie (ceai) dupa fiecare 30 de minute (doar 1-2 zile) (A se mesteca zilnic).

- Copiilor 7-10 ani: cate ½ capsula de 1-2 ori/zi. A se bea apa calduta, nefiarta, cruda,curatata,un pic acrisoara cu pH 7-7,4 cu 20 minute inainte de masa. ( 5-7 zile).

- A se folosi intre mese, a se bea cu nu mai putin de 1 pahar de apa cruda, curata ( daca nu-i apa destula se poate face constipatie).

- Intervalul intre Chitosan si alte Substante Nutritive nu trebuie sa fie mai mic de 2 ore.

Niciun comentariu: