Cautare Google

Google

Rezultatul Cautarii

Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Computing Dictionary
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Wikipedia Encyclopedia
Columbia Encyclopedia
Periodicals
Literature
by:

luni, 15 octombrie 2007

VIRONAL – produs bio-energo-informational

Vironalul actioneazã asupra meridianului energetic al plãmânului, splinei, trei focare, intestin gros si subtire, armonizîndu-le.

Dizarmoniile energetice legate de perturbarea energiilor în aceste meridiane duc la aparitia unor afectiuni legate de functionarea defectuoasã a organelor ce se aflã pe traseul acestor meridiane. Prin substantele active de origine vegetalã si compusii bioinformationali pe care îi contine, Vironal este un puternic imunostimulator mai ales prin actiunea sa asupra intestinului gros si subtire.

Se cunoaste cã de-a lungul mucoasei intestinului subtire se aflã un numãr foarte mare de foliculi limfatici si organe limfoide specializate - plãcile Peyer formând tesutul limfoid asociat intestinului. Celulele M localizate la suprafata lor, adunã substantele imunoactive în lumen si le aduc în contact cu macrofagele si limfocitele plãcilor Peyer. Limfocitele B migreazã la nivelul ganglionilor limfatici mezenterici, apoi în sînge prin ductul toracic.

Vironalul actionând pe meridianul plãmânilor activeazã si diferite componente imune din tesutul limfoid asociat mucoaselor, printre care celulele M, celulele dendritice, macrofagele si limfocitele amplificând rãspunsurile apãrãrii imune, în special printr-o crestere a activitãtii si mobilitatii macrofagelor alveolare si a cresterii secretiei de Ig-A secretor.

Aceste imunoglobuline secretoar, mai ales Ig-A, sunt produse si migreazã cãtre tesutul limfoid asociat bronhiilor. Ele neutralizeazã si aglutineazã microorganismele si amplificã reactiile de apãrare nespecificã. Prin aceastã stimulare a imunitãtii nespecifice, Vironalul rãmâne o abordare profilacticã, ce poate preveni infectiile respiratorii din perioada copilãriei, superioritatea sa constând în faptul cã este un preparat imunostimulator natural. Totodatã scade semnificativ numarul si severitatea episoadelor respiratorii acute, reduce consumul de antibiotice împiedicând aparitia rezistentei bacteriene.

Compozitie:

- Sanguisorba oficinalis (Sangele voinicului) : se utilizeazã ca agent antipiretic, în boli de plãmâni, sângerãri si diaree. Are proprietãti antimicrobiene si antibacteriene si este eficient împotriva protozoarelor.
- Tilia cordata (Flori de tei) : contine substante similare cu vitamina E. Are proprietãti care îmbunãtãtesc respiratia, are proprietãti diuretice, spasmolitice si biostimulatoare.
- Thymus serpyllum (Cimbrisor) : actioneazã împotriva stafilococilor, streptococilor si salmonelei. Are proprietãti puternic antiseptice si dezinfectante. Se foloseste în bolile de plãmâni si ale bronhiilor pentru combaterea tusei.
- Glycyrrhiza glabra(Lemn dulce) : substantele active din plante dizolvã secretiile si stimuleazã expectoratia. Se foloseste în ulcere gastrice, gutã, reumatism. Este un bun antiinflamator ca si gluco-corticoizii.
- Cnicus benedictus (Schinel) : este un bun antibiotic si antiviral. Contine sãruri de calciu, magneziu si potasiu. Actioneazã ca dezinfectant si antiseptic puternic. Suprimã fermentatia si putrefactia în intestine.
- Betonica officinalis (Cretisor) : are un bun efect antiasmatic si de stopare a evolutiei cancerului. Dã rezultate excelente în boli gastrointestinale care se manifestã cu inflamarea si hiperemia mucoasei intestinale ca si în cazurile de infectii bacteriene.
- Armoracia rusticana (Hrean) : are efect fitopurificator, proprietãti antibiotice, normalizeazã microflora intestinalã si înlãturã mucusul din bronhii.
- Inula Helenium (Iarbã mare) : se utilizeazã în tuse, bronsitã, inflamatii intestinale, accese si spasme, meteorism, diabet si în toate afectiunile mucoaselor.
- Nasturitium officinale (Creson) : contine iod si o întreagã gamã de vitamine. Se utilizeazã în bolile de ficat, vezicã biliarã si splinã ca si în diverse infectii virale.
- Cinchona Officinalis (Chinina) : se foloseste în tratamentul malariei si al infectiilor similare asociate cu febrã si frisoane. De asemenea are o actiune tonicã si revitalizantã
- Tropaeolum majus (Cãltunasi): contine un antibiotic natural care , chiar si în cele mai scãzute concentratii actioneazã asupra a 46 de specii de Stafilococus bacterium ca si asupra lui Proteus vulgaris, Escherichia, Coli, Salmonela si alte tipuri de bacterii.
- Verbascum densiflorum (Lumânarica) : suprimã spasmele bronsice fiind si un antiinflamator. Dã rezultate excelente în tratamentul astmului bronsic si al tusei. Influenteazã functia splinei si a timusului.
- Eupatorium cannbinum (Cânepa codrului) : este o plantã deosebit de eficientã în tratamentul gripei si virozei. Provoacã transpiratie. A fost larg utilizatã de cãtre primii locuitori ai continentului american în tratarea unei boli grave, similare gripei.
- Gummiresina myrrha : este un imunostimulator si antiinflamator. Actioneazã ca expectorant si antiseptic. Se foloseste în tratamentul durerii de gât, al ulceratiilor bucale dureroase, inflamatiilor catarale si al bolilor de plãmâni.
- Afromum melegueta (Grânele paradisului) : se prezintã ca semintele de pãtlãgele si provine din familia ghimbirului. Are efecte antivirale si antimicotic, influenteazã pozitiv CNS, regenerarea celulelor si sistemului imunitar.
- Citrus paradisi (Seminte de grapefruit) : semintele au un efect antimicrobian, antiviral si micotic. Extractul din ele se utilizeazã în infectii ale stomacului si intestinelor, în boala lui Crohn. Extractul din seminte actioneazã cu succes si în concentratie de 1: 1000 asupra bacteriei Helicobacter pylori, care provoacã aparitia ulcerelor stomacale. Vironal contine informatii din mineralele jaspicum (argilã), antimonit (Sb2S3).

Utilizarea Vironalului din punct de vedere psihic:

- Afectiunile pulmonare si cele ale intestinului gros sunt însotite la nivel psihic de tristete, nesigurantã, depresie, melancolie, indiferentã sentimentalã, complexe de inferioritate, insomnii, somnolentã, nervozitate, vorbit în timpul somnului, cosmaruri etc. Cei care prezintã frecvent aceste simptome sunt predispusi la complicatii la nivel pulmonar si intestinal. În toate aceste cazuri Vironalul corect administrat armonizeazã din punct de vedere energetic meridianele organelor respective, tratând atât afectiunile cât si simptomele psihice care le însotesc. Pentru mãrirea eficientei putem utiliza combinatia Vironal - Droserin.

Recomandãri :

- viroze respiratorii, sinuzite, gripã, stãri febrile, pneumonie
- infectie hepaticã, constipatie cronicã, disibioze intestinale,
- paraziti intestinali (asociat cu Regalen)
- imunostimulator in caz de infectii cronice, respiratorii sau digestive
- regenerarea epidermei in infectii ale pielii (micoze, furunculi, etc.)
- se poate asocia cu tratamentele antibiotice, eliminând efectele adverse ale acestora.

Mod de administrare:

Înainte de utilizare se agitã foarte bine flaconul (aprox. de 21 ori). Astfel se dinamizeazã componentele informationale iar eficienta preparatului este mai mare.
Luãm intre 3 - 9 picãturi de 1-3 ori pe zi , cu jumãtate de orã înainte de masã sau dupã masã. Picaturile se dizolva cu putinã apã. Pentru a creste procesul de detoxifiere si de regenerare mãrim aportul de lichide.

În cazul bolilor cronice grave, recomandãm de la început o dozã mai scãzutã si consultarea în prealabil a medicului. Dupã 3 sãprãmâni de utilizare se face pauzã o sãptãmânã.

Actiunea produselor bio-energo-informationale ENERGY

SUPLIMENTUL NUTRITIV BIOLOGIC ACTIV CHITOSAN

Chitosanul este obtinut pe baza medicinii traditioinale chineze, din carapacea crabilor marini cu picioare rosii. Folosirea Chitosanului permite restabilirea echilibrului biologic al organismului uman, pe calea curatirii, reglarii proceselor de schimb (metabolic) si al functiilor organelor si sistemelor.

Istoria folosirii Chitosanului detine urmatorul fapt extraordinar ca: restabilirea deplina a pielii, datorita pielii artificiale din Chitosan la un copil cu arsuri de 80% a invelisului pielii (Japonia). La ora actuala Chitosanul se foloseste larg in curatirea industriala a apei intr-un sir de gospodarii.

Chitosanul este obtinut din Chitinul existent in carapacea crabilor cu picioare rosii, prin metoda acetilarii, adica prin inlaturarea acilului (compusilor de carbon), care ii da taria, care l-ar cimenta (hitinul). Chitosanul - ion cu sarcina pozitiva- detine un foarte inalt nivel de curatire de acil - 85%, ceea ce reprezinta inaltul efect de functionalitate al Chitosanului Corporatiei TIANSHI si anume nivelul de curatire accentueaza activitatea sa

Componentii principali ai produsului :Chitin - 15 % si chitozan - 85 %.

Chitinul prin structura seamana cu fibrinul in forma de polimer in lant drept, format din 1000 - 3000 parti N- monoacetilglucozamina

Calitatea fundamentala a produsului Chitosan:

In organismul uman Chitosanul se descompune in polimer cu greutate moleculara mica si este usor asimilat de organism. Chitosanul se descompune in mediu acid si se transforma in grupa cu ioni pozitivi. Chitinul, dupa descompunere capata calitatea gelului (devine in stare gelatinoasa si are o puternica calitate de absorbtie) Chitinul este fibrin natural, netoxic si nu are efecte negative. Chitinul nu actioneaza asupra unui organ anume ci asupra intregului organism.


MECANISMELE ACTIUNII SI EFECTELE CHITOSANULUI

1.Dezintoxicare: Chitosanul - este celulaza biologica. Prin calitati seamana cu fibrinul uman(unul din factorii caogularii sangelui). Prin ingerare, spre deosebire de multe feluri de celuloza, sub actiunea fermentilor digestivi si a lecitinei, o parte a chitozanului se disociaza, se absoarbe in sange si este asimilat de organism in forma cu greutate moleculara mica, principalul fiind acidul hialuronic, componenta a substantei intercelulare, membranei celulare, corpului sticlos al ochiului, etc. Alta parte a Chitosanului nedisociabila de fermenti este absorbita de sange si unindu-se cu umiditatea , se transforma in masa gelatinoasa, activeaza in tractul gastrointestinal ca un puternic absorbant, curata intestinal, scoate substantele toxice.

2. Anticancerigen. Partea absorbita de sange actioneaza in felul urmator: - Inabusa celulele cancerigene, actionand in cateva directii.In primul rand regleaza pH-ul (echilibrul acido-bazic) al tesuturilor organismului in partea slab alcalina- aproximativ 7,35. Astfel, la acest nivel al pH-lui, limfocitele (care distrug celulele nocive, maligne) sunt mult mai active. In al doilea rand asimilate de sange a componentele chitozanului inabusa intoxicatia cancerigena, restabileste pofta, sta in calea casexiei (atrofie generala progresiva) canceroase - care are ca efect rapida pierdere a greutatii la bolnavi cu formatiuni maligne. In al treilea rand Chitosanul se opune metastazarii, lipindu-se puternic pe partea interioara a peretilor vaselor sanguine. Chitosanul blocheaza asa numitele celule de conjugare, cu ajutorul carora are loc trecerea celulelor cancerigene in alte organe.

3. Scade nivelul lipidelor (grasimilor) din sange, in acelasi rand al colesterolului, pana la limita normala. (Mai in amanunt despre importanta colesterolului in partea cu Holican). Reglarea nivelului colesterolului in sange este bazata pe cateva mecanisme:

- In primul rand Chitosanul se uneste cu acidul biliar, cu ajutorul caruia are loc absorbtia colesterolului si se elimina din organism cu colesterolul neschimbat cu materiile fecale. - In al doile rand, cu ingerarea Chitosanului, colesterolul din sange la fel si colesterolul primit cu hrana este folosit de organism pentru sinteza in ficat a acidului biliar asa cum cu ajutorul Chitosanului, acidul biliar (cum e aratata mai sus) este eliminat din organism. acesta este un alt mecanism al scaderii nivelului de colesterol cu ingerarea Chitosanului.

- In al treilea rand, Chitosanul fiind incarcat pozitiv, se opune asimilarii grasimilor care au sarcina negativa: ionul de Chitosan practic se lipeste de de ionii lipidelor (grasimilor), blocheaza asimilarea lor si sunt scoase din organism cu materiile fecale in stare neschimbata. In acest fel chitozanul preintampina nu numai ateroscleroza, urmarile sale rele, dar curata si vasele sanguine. Este bun in cazul ingrasarilor, la fel si in problemele ficatului, care joaca rolul principal in transformarile grasimilor.

4.Coboara tensiunea sanguina, arteriala. Pe de o parte, cum am aratat mai sus, pe calea luptei cu ateroscleroza, care este principala cauza a hipertensiunii, pe de alta parte, anihileaza actiunea negativa a sarurilor de NaCl in cazul hipertensiunii. Acest efect se datoreaza ionului pozitiv de Chitosan care se uneste cu ionul clorului care este negativ si il elimina cu materiile fecale, opunandu-se fomarii hipertensinei (angiotensinei)- substanta care se formeaza in organism sub influenta ionului de clor si formeaza un spasm rapid al arterelor, avand ca rezultat- marirea tensiunii arteriale

5.Coboara nivelul zaharului la bolnavii obezi, diabetici fapt dovedit de savantii japonezi si actioneaza ca mijloc profilactic in cazul riscului de dezvoltare a diabetului.

6.Ridica nivelul imunitar pe calea reglarii pH-ului tesuturilor organismului si mentinerea lui in stare semialcalina. Este stiut ca la asa un nivel al pH-ului sunt activate limfocitele din sange care sunt raspunzatoare de sistemul imunitar.

7. Imbunatateste microcirculatia in tesuturi, in primul rand pe calea inlaturarii aterosclerozei, in al doilea rand, prin oprirea spasmelor arterelor, in special al capilarelor mici.

8. Absoarbe si scade din organism sarurile metalelor grele- plumb, cadmiu, etc. ingrasaminte minerale, coloranti chimici, substante medicamentoase, radicalii liberi etc., care sunt in stare sa se adune cu anii si sa otraveasca organismul si sa fie pricina multor neplaceri. Se presupune ca Chitosanul imbunatateste calitatile de drenaj (calitate de curatire) ale sistemului limfatic, dupa presupunerile actuale ale medicilor, fiind principalul loc pentru adunarea substantelor toxice si care sunt foarte greu de eliminat.In afara de efectele pe care le are Chitosanul, nu mai putin interesante si benefice sunt actiunile lui asupra organismului uman in stare de disociere:

a). Tratarea psoriazisului, cancerului pielii( cancerul glandelor mamare), restabilirea suprafetelor arse, ranilor si altor traume la nivelul pielii. Pielea artificiala - pelicula din Chitosan (nu provoaca reactii de respingere), unsa pe locurile cu arsuri se uneste usor cu tesuturile. Nu este nevoie de a o separa, pentru ca ea este ambianta,nutritiva pentru cresterea propriilor celule ale pielii. Este dovedit ca Chitosan activeaza "tratarea" suprafetelor (arsurilor si ranilor) fara formare de cicatrice, datorita faptului ca stimuleaza inmultirea fibrelor colagene ale pielii, a celor care asiguar elasticitatea pielii. In afara de aceasta daca ungem rana cu Chitosan,acesta are capacitatea de a opri sangerarea si un efect de calmare a durerii.

b). Actiunea asupra tractului gastrointestinal este datorat calitatilor Chitosanului (celuloza biologica). Imbunatateste peristaltimul, mareste cantitatea maselor fecale ceeace ajuta la evacuarea regulata a maselor fecale din intestine. Inlatura meteorismul si senzatia de distensie. Marind propulsarea (evacuarea) si astfel micsorand contactul maselor fecale toxice cu peretii intestinului, Chitosanul micsoreaza considerabil absorbtia toxinelor in sange si este o metoda profilactica a cancerului in intestinal gros. Si in sfarsit , umflandu-se, Chitosan pur si simplu mecanic, detine calitatea de absorbtie puternica; curata aparatul cavital al intestinului subtire, restabilind procesul normal metabolic.Normalizarea functiei intestinului gros si subtire este conditia obligatorie pentru restabilirea microflorei si inlaturarea disbacteriozei.

c). Folosirea pentru inabusirea bolilor canceroase. E cunoscut ca bolnavii de cancer pierd greutatea foarte repede pentru ca celulele canceroase elimina toxine, actiune care duce la coborarea nivelului de Fier in ser si respectiv apare anemia. Din aceasta cauza in organismul uman incep sa se descompuna grasimile, individul pierde pofta de mancare. Prin ingerarea Chitosanului se restabileste pofta de mancare. Chitosan se descompune in intestin in microgrupe moleculare, apoi se asimileaza de catre organism, ceea ce ajuta la inabusirea toxinelor cancerigene. Chitosan reinvie celulee limfatice care sunt in stare sa distruga celulele atacate de cancer.

Cea mai puternica activitate a celulelor limfatice pentru distrugerea celulelor canceroase are loc cand pH este de - 7,4. Folosind Chitozan, pH-ul se poate regla pana la 0,5 unitati.Chitosan opreste trecerea celulelor atacate de cancer. El are calitatea de a se lipi pe suprafata peretilor arterelor sanguine si sa blocheze lipirea celulelor canceroase de pereti, deoarece celulele cancerigene se misca prin vasele sanguine.d).

Pentru scaderea nivelului colesterolului: Colesterolul este o substanta necesara pentru formarea celulelor creierului, nervilor, hormonilor genitali, membranei celulare etc. In afara de aceasta, pentru digerarea si asimilarea grasimilor, foarte important este pentru acidul biliar, care la fel se formeaza din colesterol.

Continutul colesterolului in organism la nivelul normal actioneaza pozitiv asupra sanatatii noastre.

Dar prin cresterea nivelului colesterolului,el se depune pe peretii vaselor,inrautateste circulatia sanguina si provoaca scleroza arteriala. Chitosanul mentine nivelul colesterolului la un nivel normal.e). Pentru scaderea hipertensiuniif). Ca mijloc efectiv pentru tratarea diabetuluig). Tratarea arsurilor, traumelor, pentru accelerarea procesului de cicatrizare a ranilor: pielea artificiala, preparata din Chitosan nu provoaca reactii de respingere de catre organismul uman. Unsa pe portiunile afectate de arsuri, se consolideaza cu pielea (concrescenta), pentru ca prin continutul sau este foarte aproape de cel al organismului. Chitosan activeaza celulele si creeaza tesuturi de colagen in mari cantitati.

Aceste tesuturi pot sa se transforme in piele subtire( prin structura sa). Dupa cicatrizarea arsurii pe piele nu raman nici un fel de urme. h). Pentru imbunatatirea functiei ficatuluii). Pentru stabilizarea mediului acidj). Pentru ridicarea imunitatiik). Pentru inlaturarea durerilor in regiunea lombara si ale coloanei (sirei spinarii). Pe baza dilatarii celor mai inguste(mici) vase si marirea circuitului sanguine, durerile dispar, asa cum se inlatura "stagnarea sangelui" ( adica imbunatatirea circulatiei periferice a sangelui).l). Pentru inlaturarea durerilor de cap de orice provenienta

CONTRAINDICATII:

Nu se recomanda copiilor pana la 12 aniA nu se ingera impreuna cu Celuloza dubla

METODA DE UTILIZARE :

- In cazul diareelor permanente, bolnavii oncologic in tractul gastrointestinal, a se folosi Chitosan fara invelisul gelatinos; a se dizolva cu 20 picaturi de suc de lamaie si 200 ml apa calda, cruda, curatata cu pH 7-7,4. Deoarece Chitosanul scade aciditatea sucului gastric, o data cu ingerarea lui trebuie adaugat in apa suc de lamiie sau se mananca o felie de mandarina, grepfruit sau dupa 30 de minute de la ingerarea Chitosanului se bea un pahar de suc sau bautura cu gust acru este in special recomandat pentru oamenii cu aciditatea scazuta a sucului gastric

- Pentru folosirea normala la adulti, cate 1-2 capsule- /zi

- In cazul toxicitatilor grave: cate 1 capsula dupa fiecare 1,5 - 2 ore ( pana la 6 capsule zilnic)

- Copiilor pana la 3 ani in cazuri extreme in cazul disbacteriozei, colecistopancreatitei, edemul capului de pancreas si raceala : 1 capsula fara invelisul gelatinos de pus intr-un pahar cu 20 picaturi de lamiae, se amesteca compozitia timp de 15 minute, se adauga 200 ml apa calda, cruda curatata cu pH 7-7,4

- Se da copilului cate o lingurita din aceasta solutie (ceai) dupa fiecare 30 de minute (doar 1-2 zile) (A se mesteca zilnic).

- Copiilor 7-10 ani: cate ½ capsula de 1-2 ori/zi. A se bea apa calduta, nefiarta, cruda,curatata,un pic acrisoara cu pH 7-7,4 cu 20 minute inainte de masa. ( 5-7 zile).

- A se folosi intre mese, a se bea cu nu mai putin de 1 pahar de apa cruda, curata ( daca nu-i apa destula se poate face constipatie).

- Intervalul intre Chitosan si alte Substante Nutritive nu trebuie sa fie mai mic de 2 ore.

CEAI ANTILIPEMIC - SUPLIMENT NUTRITIV BIOLOGIC ACTIV

Ceaiul antilipemic al Corporatiei Tianshi este rodul atentiei deosebite acordata culturii milenare si Intelepciunii Maestrilor chinezi si studierii cu mijloacele moderne din sfera fitoterapiei si a nutritiei a proprietatilor terapeutice ale plantelor.

COMPONENTII PRINCIPALI AI PRODUSULUI:

- 6 feluri de ceai verde
- Seminte de casiae (unul din multele feluri de seminte care se foloseste in medicina oficinala) -
- Radacina de polygonum multiflora
- Frunze de lotus-
- Frunze de Hipostemie (Chinostema)
- Ginistema pentafilium

Saponinele din Hipostemie (Chinostema multiflora) (8,5 mg/100 g ceai, in combinatie cu alti componenti, ajuta la scaderea nivelului colesterolului seric si la eliminarea lui din organism. Denumit "curatitorul arterelor sanguine", acest ceai este un produs extraordinar pentru profilaxia si tratarea ( in cazuri extreme in completare cu alte prescriere medicale) unor boli ca: ateroscleroza, hipertensiunea arteriala, ischemia inimii, scleroza coronariana si a altor boli care apar din cauza aterosclerozei.

Asupra organismului are rol tonifiant, imbunatateste metabolismul (procesul de digestie), normalizeaza scaunul, inlatura foarte repede mahmureala (dupa betie), normalizeaza somnul, actioneaza pozitiv asupra functiilor ficatului si splinei, activeaza schimbul de grasimi (se foloseste in programul de scadere a greutatii corporale), imbunatateste vederea.

In ultimul timp, cercetatorii stiintifici au inceput sa studieze cu exigenta calitatile si componentele ceaiului verde si au descoperit foarte multi ingredienti diferiti care fac aceasta bautura foarte benefica pentru organismul uman.

Dintre ultimele descoperiri, concluzia cercetatorilor de la Universitatea din Cleavland (Statul Ohio-USA) este ca, in afara de componenta principala, ceaiul verde contine antioxidanti puternici din care au separate o substanta deosebita , necunoscuta pana acum stiintei. Sub actiunea acestei substante, celulele cancerigene ale pielii, sistemului limfatic, prostatei mor, le programeaza la autodistrugere. Oricum, inainte de aceasta descoperire, se stia ca ceaiul verde este un produs utilizat ca mijloc de profilaxie a cancerului de stomac.

Calitatile deosebite ale ceaiului antilipemic1

1- Imbunatateste schimbul de grasimi din organism, elimina colesterolul din peretii vaselor sanguine, imbunatateste vederea,
2 - Elimina substantele nocive, toxice din organism,
3 - Scade temperatura ridicata a organismului,
4 - Micsoreaza sindromul postbetiei (mahmurala), oxigeneaza creierul, da putere,
5 - Imbunatateste functia tractului gastrointestinal si a ficatului,
6 - Relaxant in cazuri de stress.

RECOMANDARI:

1. In profilaxia bolilor coronariene si vasculare si mijloc de insanatosire in caz de ateroscleroza venelor, boala ischemica a inimii, hipetensiunii arteriale, cu o reducere a dozelor medicamentelor traditionale prescrise de medici si trecerea la folosirea acestuia in exclusivitate
2. La imbunatatirea vederii.
3. Imbunatatirea starii sistemului nervos, ca metoda de redare a tonusului in cazul incordarii fizice nervoase, pentru imbunatatirea starii generale in cazul oboselii cronice (efect antioxidant de oxigenare a creierului).
4. In cazul otravirilor (intoxicatiilor) alimentare si profesionale, in urma imbatarii cu alcool (pentru iesirea din sindromul postbetiei), dezintoxicarii alcoolice si a narcomaniei.
5. Ca mijloc antipiretic (scaderea temperaturii) si intoxicare in cazul bolilor aparatului respirator, gripei, anghinei
6. Ca mijloc de profilaxie a cancerului intestinal si cirozei ficatului
7. In cazul diferitelor imbolnaviri ale tractului gastrointestinal si ficatului, in special la constipatii cronice
8. In cazul lucrului sau traiului intr-un mediu neecologic, nociv, impur, poluat.
9. In curele de slabire pentru activizarea tuturor functiilor, a schimbarilor metabolice si in acelasi timp pentru eliminarea grasimilor
10. In profilaxia si tratamentul adjuvant in cazul bolilor oncologice ale stomacului limfatic, suprafetelor pielii.

CONTRAINDICATII:

Nu se recomanda copiilor pana la 12 ani, femeilor gravide si celor care alapteaza.

MOD DE FOLOSIRE:

- Inainte de folosirea ceaiului trebuie urmat o cura de 2 saptamani cu Biocalciu, pentru normalizarea tuturor tipurilor de schimburi, mai ales a schimbului de grasimi
- Se foloseste un pachet de ceai la 200-300 ml de apa fierbinte de 70-80C. Se infuzeaza 10 minute intr- un vas cu capac (se elimina uleiurile)
- Se bea incepand cu un pahar/zi (cate 1/3 pahar de 3 ori/zi) timp de 5-7 zile, in cazul tensiunii normale sau ridicate, cu 20 - 30 minute inainte de masa; in cazul tensiunii joase se bea intre mese. Se bea apoi cate ½ pahar, dimineata si seara. Cura se repeata dupa 1-2 luni
- Persoanelor in varsta de pana la 50 de ani cu dereglare a schimbului de grasimi(diateza urica) li se recomanda 1 pachetel de ceai infuzat la 1 litru de apa fierbinte( infuzat 10 minute) - 1/3 - de 3 ori/zi timp de 5-7 zile ( in functie de starea persoanei), dupa care se mareste doza de concentratie a ceaiului
- Pentru cura de slabire : 3 pachete de ceai - infuzie cu un pahar de apa fierbinte. Se infuzeaza 10 minute. Se beau 4 pahare/zi. Aceste 3 pachete se pot infuza de 2 ori. Nu se recomanda mai mult de 2 ori. Pentru aceasta cura este de dorit o consultatie cu un specialist. Intr-o saptamana se slabeste 3 - 8 kg.

SUPLIMENT NUTRITIV BIOLOGIC ACTIV – CELULOZA DUBLA

In hrana omului contemporan, mai ales a locuitorilor marilor orase exista o cantitate insuficienta de celuloza, consumandu-se in schimb in cantitati mari produse rafinate si conservate, cu un continut ridicat de grasimi si hidrati de carbon.

Aceasta este una din principalele cauze a cresterii aterosclerozei, diabetului, imbolnavirilor alergice, disbacteriozei, bolilor oncologice, precum si a altor boli. Exista doua forme principale sub care se prezinta celuloza: solubila ( in apa) si insolubila.

Principalii componenti ai produsului:

- celuloza de porumb, praf de paducel (crataegus) - 19%,
- aspartam - 0,5%,
- dextrina - 3%,
- magneziu, acid stearic - 0,5 %.

Peretele tractului digestive este constituit din vilozitati, care formeaza o mare suprafata absorbanta, de unde substantele nutritive intra in circulatia sanguina. Vilozitatile pot sa se blocheze, sa se imbibe cu mucus si resturi de hrana.

Despre importanta cantitaii necesare de fibre alimentare in ratia omului vorbeste faptul ca, tot mai des specialistii incadreaza celuloza in clasa componentilor a hranei rationale, considerand-o a 7-a, in rand cu albuminele, grasimile, hidratii de carbon (glucidele), vitaminele, micro si macroelemetele si apa .

CALITATILE PRINCIPALE ALE PRODUSULUI Celuloza Dubla:

- Celuloza dietetica necesara pentru procesul normal de metabolizare a substantelor. Deoarece produsele alimentare contin o cantitate insuficienta de celuloza dietetica, aceasta duce la o serie de boli ca : obezitatea, diabetul, scleroza, bolile coronariene si tumorile maligne.

- Celuloza dietetica solubila ( in apa) poate sa se descompuna si sa se transforme in mediu de hrana pentru bacteriile intestinale, ajuta la inmultirea bacteriilor (pozitive, bune ) necesare si accelereaza procesul de eliminare a materiilor fecale.

- Celuloza dietetica normalizeaza scaunul,scade tensiunea intraintestinala si este utila ca mijloc de profilaxie a hemoroizilor si dilatatia varicoasa a venelor terminatiilor inferioare, iritatii, provocate de constipatii.- Ajuta la schimbul de grasimi si lipoproteine in sange.

- Amelioreaza bolile cardiace, cauzate de scleroza vaselor coronariene.

- Da senzatia de satietate, micsoreaza necesitatea hranei, preintampina aparitia obezitatii.- Mareste tranzitul maselor alimentare prin intestin.

- Preintampina formarea pietrelor fecale, mareste masa fecala.

- Coboara nivelul colesterolului din sange.

- Actioneaxza la schimbul electrolitic a intregului organism, avand afinitate pentru ionii cu sarcina pozitiva (inghitindu-i) (Ex. Grasimile)

- Are efect antioxidant C (prin lignina).

- Absoarbe si elimina din organism toxinele exo si endogene , radicalii liberi, sarurile metalelor grele si a altor substante cancerigene.

- Preintampina metastazarea, mai laes in cazul cancerului de prostata

- Profilaxia si tratarea cancerului mamar, fibromului uterin, endometriozei, prin actiunea de reglare a estrogenilor (hormonii ovarelor).

- Profilaxia cancerului intestinului gros

- Prevenirea aterosclerozei, hipertensiunii arteriale, diabetului, bolilor alergice

- Se opune proceselor de putrefactie si de fermentatie in intestin, inlaturand disbacterioza

- Leaga grasimile hranei si le scoate din organismNecesitatea zilnica a fibrelor alimentare este de 8-25 grame, in functie de greutatea corpului.Celuloza se gaseste in produsele boabelor integrale, in mazare, fasole, fructe, legume, nuci si seminte dar nu se gaseste in carne, peste, oua, cascaval si produse lactate.

INDICATII:

1. Constipatie cronica, sau cand golirea intestinului este partiala

2. Hematoame, tromboflebite ale terminatiilor inferioare

3. Disbacterioza de orice tip, inclusiv dupa terapia cu antibiotice

4. Ca adjuvant in cazul tratarii diabetului dependent de insulina, in completare cu terapia de baza

5. Ateroscleroza, ischemie miocardica, hipertensiune, ca adjuvant in terapia de baza, cu scopul scaderii nivelului colesterolului, treptata dizolvare a trombilor si preintampinarea formarii noilor depuneri aterosclerotice ( ca produs adjuvant pentru bolile cardiovasculare)

6. Colecistita, ca mijloc de profilaxie a calculogenezei

7. Boala Crohn (enterita regionala), alte boli ale intestinului, adjuvant in terapia de baza in perioada de remisie- component obligatoriu pentru prevenire durerilor acute.

8. Refluxul acidoesofagian, pentru accelerarea evacuarii maselor alimentare din tractul gastrointestinal.

9. Scaderea greutatii corporale si profilaxia obezitatii.

10. Detoxifierea organismului cand se lucreaza in mediu toxic sau locuirea in zone puternic poluate, prin ajutarea curatirii intestinelor de toxine

11. Profilaxia cancerului, mai ales al glandei mamare, mastitelor, fibroamelor, adenoamelor de prostata, datorita calitatii sale de a elimina substantele toxice din intestinal gros.

12. Profilaxia si tratarea disfunctiei ovarelor, sindromul premenstrual, simptomelor perioadei climacterice la femei

13. Profilaxia si tratarea varicelor, tromboflebitelor si ulcerului trofic al terminatiilor membrelor inferioare

14. Durerile de cap legate de dereglarea functiei intestinului si de intoxicarea acestuia

15. Persoanelor in varsta inaintata, mai ales care sufera de vreo boala (majoritatea bolilor specifice la aceasta varsta)

CONTRAINDICATII :

- Nu se recomanda copiilor sub 5 ani, femeilor gravide, mamelor care alapteaza, in procesul de ulcer in tractul gastrointestinal
- Nu se recomanda in perioada acuta a ulcerului stomacului si al duodenului, al colitei si enterocolitei
- Se administreaza cu precautie copiilor intre 7 si 12 ani
- Nu se recomanda a se administra concomitent cu Chitosanul

MOD DE FOLOSIRE:

- Inainte de utilizarea Celulozei Duble se face o cura cu Biocalciu sau cu pastille de mestecat cu calciu, pentru a echilibra pH-ul la 7,0-7,4, conditie obligatorie pentru ingerarea Celulozei Duble- Cantitatea de apa trebuie sa fie de cel putin 2 litri/zi.
In caz contrar, cand apa nu este suficienta, apar dureri in intestin si constipatie.

- O metoda mai usoara de ingerat Dubla Celuloza: se sfarma tabletele, se amesteca cu apa intr-un pahar de 0,5 l, timp de 5 minute, se lasa sa se odihneasca, dupa care se ingereaza- Se incepe ingerarea cu cate 1/2 tableta si treptat sa se ajunga la 1-2 tableta ( se pot si mesteca pastilele), o data/zi. Cantitatea de tablete se folosesc individual

- Nu se ingereaza Celuloza Dubla concomitent cu alte componente, intrucat Celuloza Dubla nu permite asimilarea acestora.

Varianta optima : celelate produse trebuie ingerate la interval de 2 ore.

- In programul de slabire, Celuloza Dubla se ia cate o tableta inante de mesele principale (dejun, pranz, cina).

SUPLIMENT BIOLOGIC ACTIV VEICAN

COMPONENTE DE BAZA:

- Ulei din lastar de grau
- Lecitina -24,95%
- Beta-caroten 0,05%
- Vitamina E- Acid linolinic
- Acid linolic

MECANISMUL DE ACTIUNE AL VEICAN-ului:

- Vitamina E (tocoferolul) stimuleaza activitatea musculara si functia glandei sexuale, ocroteste membrana celulei de leziuni, se opune formarii trombilor, intareste peretii vaselor sanguine. Este unul din principalii antioxidanti naturali. S-a stabilit stransa legatura dintre tocoferol si functia sistemului endocrin, in special a a glandelor sexuale, hipofiza, glandelor suprarenale si glandei tiroide. Ajuta procesul de desfasurare normala a graviditatii, si dezvoltarii fatului. Activeaza intens procesele de formare a spermei. Preintampina dezvoltarea aterosclerozei, bolilor oncologice, mareste rezistenta fata de insuficienta oxigenului in creier si muschilor inimii. Detine calitatea de a mari procentul de vitamine liposolubile in organele interne, in special Vitamina A.

- Acizi grasi polinesaturati, numiti uneori vitaminele de tip F, incadrate in factorii indispensabili ai hranei, deoarece nu se sintetizeaza in organism si trebuie sa ajunga in organism odata cu hrana. Acesti acizi ( linoleic, linolenic, arahidonic) sunt elemente necesare membranelor celulare, invelisul mielinic al nervului, tesutului conjuctiv, etc. Ei ajuta la rapida transformare a colesterolului si eliminarea lui din organism, maresc elasticitatea si micsoreaza permeabilitatea vaselor sanguine, actioneaza asupra calitatii contractiilor miocardului, imbunatatesc functia de reproducere, actioneaza la intensitatea dezvoltarii inaltimii a copiilor, asupra starii invelisului cutanat. Sunt necesari pentru distrugerea toxinelor intestinale si sinteza lecitinei in ficat, iau parte la metabolizarea Vitaminei B

- Lecitina este o parte componenta importanta a membranelor celulare, a tuturor tesuturilor in special a ficatului, creierului si rinichilor. Lecitina poate fi numita fundamentul intregului organism uman Deosebit de multa lecitina se afla in tesutul nervos, de aceea ea este necesara pentru formarea si dezvoltarea normala a creierului pruncului, memoriei bune la copii si preintampinarea debilitatii mentale senile. Mentine functionarea normala a ficatului si rinichilor, opreste dezvoltarea cirozei ficatului, raspunde pentru circulatia sanguina normala, in special circulatia periferica. Asigura o stare sanatoasa invelisului cutanat, stopeaza activitatea abundenta a glandelor sebacee, ia parte la metabolizarea Vitaminei E

- Beta-carotenul este provitamina A. El patrunde in organism cu hrana vegetala si se transforma in Vitamina A in peretii intestinului subtire si in ficat. Detine toare calitatile vitaminei A. El ia parte la formarea rodopsinei (purpurei retiniene), asigura dezvoltarea normala a organismului, intareste dintii, parul, unghiilor, actioneaza pozitiv asupra pielii, protejand-o de actiunea nociva a ecologiei impure si radiatiilor solare, respectiv ajuta la mentinerea (pastrarea) tineretii invelisului cutanat. Este un puternic antioxidant, mareste imunitatea, imbunatateste dezvoltarea tesutului osos, este un mijloc extraordinar in lupta cu imbatranirea si bolile oncologice, scade riscul bolilor cardiovasculare. Beta-carotenul intareste, mareste actiunea hormonilor sexuali, este necesar pentru functionarea normala a glandei tiroide, ficatului, glandelor suprarenale.

CALITATILE DE BAZA:

- Ulei din muguri de grau, bogat in Vitamina E naturala, acid linoleic, acid linolenic, acid butyric, acid 28 carbonic sterol (contine ergosterol vegetal si alte componente biologic active)
- Rolul Vitaminei E in organismul uman este enorm. Insuficienta Vitaminei E duce la anemie; in plus de asta duce la aparitia petelor pigmentate pe suprafata pielii, a mainilor si a fetei.
- Lecitina care se gaseste in produs este componentul principal al membranelor celulelor.

In celulele si tesuturile tuturor organelor, lecitina indeplineste urmatoarele functii:
- Preintampina simptomul de dementa la batranete
- Imbunatateste memoria la copii
- Ajuta la formarea celulelor creierului la embrion
- Preintampina efectiv formarea sebaceei la ficat
- Este un bun mijloc cosmetic- Imbunatateste circulatia sanguina periferica
- In acest produs Lecitina ajuta organismul sa asimileze eficace Vitamina U

UTILIZARE:

1. Ca mijloc de intarire generala si de tonifiere in cazul suprasolicitarilor mintale si fizice, in cazul sindromului de oboseala cronica.
2. Imbunatatirea memoriei, atat la copii cat si la adulti, la fel si pentru profilaxia debilitatii mintale senile.
3. Profilaxia bolilor cardiovasculare, inclusiv infarct, stenocardie, boala hipertonica, dilatarii varicoase a venelor, endoarterita, ateroscleroza, etc. Imbunatateste permeabilitatea vaselor sanguine, preintampinand ciroza, hemoragia cerebrala, infarctul miocardic, stenocardia.
4. In cazul imbolnavirilor ficatului, rinichilor, tractului gastrointestinal. Mareste activitatea celulelor inimiii, ficatului, rinichilor si mareste rezistenta musculara.
5. In cazul imbolnavirilor sistemului endocrin, inclusiv diabetului.
6. Mijloc eficient pentru profilaxia hiperacidizarii grasimilor, preintampina acidifierea tesuturilor, ajuta la circulatia sanguina, preintampina imbolnavirile vaselor sanguine ale cordului.
7. Marirea functiilor organelor genitale, inclusiv in tratarea potentei. In cazul dereglarii functiei de reproducere, inclusiv sterilitatea masculine si feminine, oligospermia la barbati, disfunctia ovarelor la femei.
8. Inlaturarea grasimilor excrecate de piele
9. Incetinirea procesului de imbatranire timpurie
10. Mentinerea tineretii, prospetimii pielii, la fel, in complex cu alta terapie, in cazul bolilor cutanate, pentru profilaxia si tratarea petelor pigmentare, eruptiilor si altele.
11. Dezvoltarea normala a copiilor, incepand de la o varsta tanara.
12. Pentru femeile gravide, incepand din luna a 4-a de sarcina si in perioada de hranire la sani pentru dezvoltarea normala a pruncului, nou-nascutului si pastrarea sanatatii mamei.
13. In perioada preclimacterica pentru preintampinarea neplacerilor menopauzei, amortizarea desfasurarii perioadei climacterice, in perioada acuta a distoniei neuromisculare din timpul perioadei climacterice (bufeuri, dereglarea somnului etc), in cazul sindromului diencefalic.
14. Pastrarea vederii in cazul dereglarii vederii crepusculare, ca mijloc de sustinere in dezvoltarea miopiei si hipertropiei, pentru profilaxia cataractei, etc.
15. Anemii de proveniente diferite
16. Nivelul slab de imunitate
17. Pentru locuitorii si lucratorii intr-un mediu ecologic, nociv
18. Pentru toate cazurile in care sunt necesari antioxidanti (vezi pasajul respectiv)

CONTRAINDICATII : Nu sunt

MOD DE UTILIZARE:

- Cate o capsula 1-2 ori/zi, dupa masa
- In cazul imbolnavirilor de raceala si intoxicatiilor grele, se va ingera cate o capsula la interval de 2 ore de 3 ori/zi, timp de 5-7 zile.
- Copiilor, in cazul bolilor ctonice si acute, se recomanda cate o capsula la fiecare 2 zile timp de 7-10 zile (in paralel cu Biocalciu pentru copii).

VEICAN

SUPLIMENT BIOLOGIC ACTIV CORDICEPS

Istoria folosirii Cordicepsului in China are mai mult de 1200 de ani.

Cu multe secole in urma chinezii au declarat Cordicepsul ca "Miracol Dumnezeesc", ca talisman. Chinezii au sustinut ca Cordicepsul te ajuta sa scapi de multiple afectiuni. Cordicepsul chinez (lat. Cordyceps Chinensia) care este clasat de botanisti in clasa ciupercilor, detine calitati duble: - o parte a ciclului biologic exista ca planta, iar cealalta , ca insecta.

Aceasta vietate este biunitara "ca planta si ca insecta". Despre aceasta s-a scris inca din 1757 in cartea antica din china: "Noua Compilatie in farmacologie". Cordicepsul traieste la altitudinea de 3500-4000 m in Tibet in provinciile Siciuani, Iuninani, Tinhai.

In timpul cand Cordicepsul exista sub forma de planta, larva afectata se ingroapa in pamant si sub forma de radacina a unei plante, germenul de Cordiceps iernand, hranindu-se din larva fluturelui. Dupa aceea el este obligat sa se hraneasca cu radacinile plantelor de la acea altitudine ca Poligonum Alpinum, Astrogalus, Pendulifloxid si Ofiopogon, rezistand in pamant periodic infometarii de durata, frig si insuficienta de oxigen.

Dupa o perioada de existenta in pamant sub forma de insecta, se fixeaza si incepe sa creasca in forma de planta, dupa care ciclul se repeta.Kordycepsul duce in sine informatia calitatii ireprosabile de supravetuire, corpul acestei ciuperci este bogat in substante nutritive si cu componente biologic active specifice. Datorita acestui fapt, el este folosit in calitate de substanta pentru intarirea sanatatii si marirea tonusului organismului.

Suplimentul Biologic Activ Cordiceps al Companiei TIANSHI este preparat din miceliu(corpul) ciupercii Kordycepsului chinezesc natural cu ajutorul bioingineriei moderne de separare. Dupa fermentatie, masa rezultata este sublimata, maruntita si praful se impacheteaza in capsule gelationoase.

CONTINUTUL:

- Praf de miceliu(corp) de Cordiceps fermentat, adenozin si manitol

Observatiile clinice de mai multe secole a medicilor chinezi si-au permis sa catalogheze calitatile de baza ale Cordicepsului .

SPECTRU LARG DE ACTIUNI:

- Ca mijloc foarte efectiv pentru reglarea imunologica, detine calitati puternice de adaptare- in dependenta de starea initiala el poate sa si ridice imunitatea slaba si s-o coboare pe cea inalta (imunomodulator).

- Ca antibiotic natural. Ofera actiune bacteriostatica asupra catorva zeci de bacterii patogene, inclusiv bacterii ca pneumococ, streptococ, stafilococi aurii.

- Poseda actiuni antinflamatorii, actiune analoga cu hormonii necedand ca eficacitate. In aceasta calitate Cordicepsul nu cedeaza ci chiar intrece ca eficacitate hidrocortizonul.

- Efectueaza o indelungata si constanta dilatare a vaselor sanguine, imbunatatind foarte mult vascularizatia muschilor inimii si a altor organe iar acest fapt la randul sau preintampina trombogeneza si se foloseste in scop profilactic si trateaza boli groaznice ca infarct miocardic, boala ischemica a inimii, stenocardia (angina pectorala), bolile ficatului, plamanilor si altele.

- Detine actiune antioxidanta

- Mareste stabilitatea, rezistenta organismului, insuficientei de oxigen, mareste capacitatea de munca, capacitatea functionala- Scade nivelul lipidelor din sange, inclusiv a colesterolului, regleaza echilibrul dintre calciu si fosfor din sange

- Elimina activ din organism substantele toxice inclusive ale preparatelor medicamentoase

- Imbunatateste functiile ficatului, rinichilor, plamanilor si schimbul de substante in toate organele.

- Regleaza numarul trombocitelor in sange

- Are actiune anticancerigena datorita imbunatatirii starii organului afectat, la fel stimuleaza activitatea leucocitelor, care amortizeaza actiunile secundare ale radioterapiei.

- Ofera un efect pronuntat in calitate de mijloc ajutator in tratare.

UTILIZARE:

1. Bolile organelor respiratorii: bronsita, pneumonia, astmul bronsic, emfizemul pulmonar, tuberculozei si altele(tuse, slabiciune, dispnee, transpiratii, indispozitie, cauzate de slabirea plamanilor), etc.

2. Bolile rinichilor : Cordicepsul imbunatateste schimbul de substante a rinichilor, dinamica celulelor, imbunatateste si restabileste dupa traumele patologice si medicamentoase a tuburilor renale. Indeparteaza durerile intense in picioare si in regiunea lombara, preintampina polutia si polachiuria (glomerulonefrita, pielonefrita, cistita etc.)

3. Bolile vaselor sanguine ale cordului. Cordicepsul mareste indelungat si in limita circulatia sanguina a vaselor coronare, regleaza relatia dintre calciu si fosfor in sange (coronaroscleroza, boala ischemica a inimii, stenocardie (angina pectorala), infarctul miocardului, riscul de trombogeneza]. Cordicepsul este un mijloc pretios pentru tratarea stabila a bolilor coronare ale inimii.

4. Bolile ficatului : hepatita, profilaxia cirozei ficatului, imbunatatirea schimbului de substante in celulele ficatului (hepatocitelor) datorita imbunatatirii vascularizatiei si hranirii, ceea ce poate sa preintampine si sa stopeze dezvoltarea cirozei

5. Bolile sanguine: purpura trombocitopenica (boala Werlhof). Simptomul principal fiind hemoragiile multiple in piele ("boala petelor"), hemoragia mucoasei, ca rezultat -anemie secundara. In cazul leucemiilor, stabilizarea procesului si preintampinarea trecerii bolii in stadiu de etapa maligna.

6. Tumori maligne ale diferitelor organe, chiar si in stadiu inaintat al bolii, imbunatatirea functiei organului inflamat, imbibarea, franarea principalului focar al tumorii. De aceea in cazul tumorilor cerebrale maligne si in special benigne, Cordicepsul da un rezultat stabil si pozitiv. Cordicepsul ajuta la inhibarea focarului principal al bolilor maligne, prelungeste timpul de de functionalitate a acestor organe, le imbunatateste starea. Cordicepsul imbunatateste activitatea leucocitelor. Pentru bolnavii de tumora cerebrala maligna, Cordicepsul este un mijloc ideal pentru un tratament stabil.

7. Actiune antitoxica. Cordicepsul imbunatateste dinamica celulelor ficatului, rinichilor, plamanilor si schimbului de substante al intregului organism, iar acest fapt ajuta la eliminarea substantelor toxice din organism, inclusiv otravurile intestinale, compusilor medicamentosi, radicalilor liberi (radionucleizilor)

8. Efectul de insanatosire si profilaxie practic a tuturor bolilor.

CONTRAINDICATII:

Nu se recomanda copiilor, femeilor gravide, mamelor care alapteaza, in cazul agravarii ulcerului stomacal si al duodenului( posibil folosirea in primele 7-10 zile a Chytozanului si preparatelor cu calciu, ca pe urma sa se includa paralel Cordicepsul)

MOD DE UTILIZARE:

Pe nemancate sau intre mese. Se bea cu 0,5 - 1 pahar apa curata, calda, nu mai mult de 500C.

DOZA:
O saptamana cate o capsula 1-2 ori/zi (numai in prima jumatate a zilei).
Ulterior, luind in consideratie rezistenta individuala, treptat se va mari doza pana la 2 capsule de 2 ori/zi.

BIOZINC - SUPLIMENT BIOLOGIC ACTIV

COMPONENTA de baza a produsului Biozinc :
- lactat de zinc 2 %, glucoza-73%, praf de proteine de ou de gaina-25 %.

Fiecare capsula comtine 10 mg de Zinc.Rolul biologic al mineralului Zinc a fost stabilit aproximativ la sfarsitul secolului 19, desi unguentele cu zinc se foloseau tocmai cu 5000 de ani in urma.Zincul este necesar pentru functionarea sanatoasa a tuturor celulelor organismului uman. Folosirea insuficienta a zincului din toata lumea risca sa se transforme intr-o actuala criza pentru ocrotirea sanatatii.

Insuficienta Zincului are un rol important in dezvoltarea unui intreg sir de boli serioase si stari, ca: epilepsia, schizofrenia si alte dereglari psihice, diabet, adenom al prostatei, cataracta, boli ale inimii, traume ale creierului si al sistemului nervos; dereglarea functiilor siatemului imunitar, digerarea problematica (grea), ulcer, alergie alimentara; acumularea metalelor toxice, inceata (slaba) vindecare a ranilor, osteoporoza, boli cutanate, oboseala cronica, pierderea poftei de mancare, dereglarea auzului, tulburarea, dereglarea alimentarii si simptomele de dezechilibru al zaharului in sange.

Zincul activeaza peste 200 de fermenti in organismul nostru, ia parte la sinteza acizilor nucleici (AND -RNA), proteinelor, la diviziunea celulara, in procesele de crestere si regenerare (restabilire), la formarea hormonilor (inclusiv sexuali), fibrei de colagen - care este raspunzatoare pentru elasticirarea pielii, vaselor sanguine, pentru formarea si functionarea normala a scheletului, la mentinerea si imbunatatirea vederii, pentru mentinerea imunitatii la un nivel inalt (ridicand activitatea generala a organismului si prelucrarea limfocitelor), in special la oamenii inaintati in varsta. Zincul intrerupe definitive dezvoltarea infectiei virale, in cazul in care sunteti in stadiile incipiente.

Insuficienta de zinc a fost observata pentru prima data in anul 1961 la barbatii tineri din IRAN. S-a observat la aceste persoane dimensiunea marita a capului, erau scunde, capacitatea sexuala foarte scazuta, sterilitate in evolutie. S-a dovedit ca toate aceste fenomene se datoreaza insuficientei de zinc. In organismul uman Zincul este concentrat in testicule, anexele testiculelor, in prostata, insa cel mai mare cantitate de zinc se afla in sperma. Acest fapt lamureste dezvoltarea sterilitatii, incetinirea proceselor de maturare sexuala si scaderea capacitatii sexuale aparute din cauza deficitului de zinc.

O cantitate mare de zinc se gaseste in tesuturile ochilor, mai ales in retina, in piele, par, schelet, unghii, ficat, rinichi, pancreas, muschi si in alte organe interne.In organismul unui om sanatos cantitatea de zinc ajunge pana la 0,003% (1,4-2,3 g).Sursa de zinc este in primul rand: stridiile (1000 mg/kg), crevetii, pestele, ficatul, carnea, semintele de bostan, semintele de floarea soarelui, ciupercile, cerealele. Insa acidul hexafosforic (acid fitic) care se afla in cereale si soia se fixeaza aglutinant de zinc si alte metale si le transforma intr-un derivat neasimilabil.

Deficitul de zinc apare atunci cand acordati prea multa atentie alimentatiei vegetale.Doza zilnica de zinc este in general de 10-20 mg; femeile gravide - pana la 30 mg., fatului - 3,5 mg, copiilor - 10 mg, adolescenti - 15 mg., omului in varsta de peste 35 de ani pentru profilaxia unui sir de boli serioase trebuie sa inceapa cu preparate care contin zinc, de preferat se ingera impreuna cu Vitaminele A si C.

CALITATILE DE BAZA ALE PRODUSULUI (Zincului) :

- Zincul ia parte la procesele enzimatice si joaca un rol important in activizarea fermentilor. Activitatea a mai mult de 200 feluri de fermenti in organismul uman depind de prezenta zincului. Zincul are rol de catalizator, activeaza fermentii si neaparat ia parte la procesele de formare a acidului nucleic, proteinei, diviziunea celulelor, precum si la dezvoltarea si regenerarea lor.
- Are rol important la formarea hormonilor
- Actioneaza direct in formarea tesuturilor colagene si a scheletului
- Zincul are un rol important in functionarea in limite normale a organelor genitale si la mentinerea calitatilor sexuale.
- Zincul este o substanta importanta pentru mentinerea si imbunatatirea vederii. Continutul de zinc in ochii omului ajunge la 21 mg?); in iris la fel se gaseste o cantitate foarte mare de zinc.

UTILIZARE:

1. Orice tip de boli cutanate , inclusiv alergiei naturale si acneei (eruptie), mentinerea elasticitatii colagenilor pielii, profilaxia impotriva imbatranirii ei, mentinerea in stare buna a parului si unghiilor.
2. Tratarea si profilaxia sterilitatii feminine si masculine, oligospermiei si impotentei la barbati, disfunctiei ovarelor la femei, tratarea sindromului premenstrual. Se stie ca in fiecare portie de sperma barbatul pierde o cantitate mare de zinc, iar acest deficit mai ales la oamenii in varsta necesita suplimentat, normalizat
3. In cazul prostatitei, adenomului de prostata, atat in timpul imbolnavirii cat si in scop profilactic.
4. Mentinerea nivelului inalt al imunitatii si profilaxia tumorii maligne, pentru tratarea cancerului, SIDA, in special in stadiile incepatoare
5. Tratarea rapida a (OPBI?) virozei si gripei in cazul folosirii zincului in stadiul incepator al bolii.
6. Profilaxia, in combinatie cu alte substante, in tratarea diabetului, mentinerea nivelului normal de zahar in sange, scaderea treptata a dozei de insulina (Zincul ia parte la sinteza insulinei)
7. Preintampinarea complicatiilor in timpul sarcinii inclusive toxicoza gravidica precoce, avorturilor, stagnarea dezvoltarii pruncului, nasterile grele.
8. Dereglari neuro-psihice, bolile neurologice, epilepsia, scleroza diseminata, psihoza acuta, schizofrenia, depresii-ca metoda suplimentara de tratare, zincul joaca un rol important in functionarea creierului.
9. Pentru cicatrizarea rapida a ranilor de orice tip, inclusiv a ranilor dupa operatie, pentru trecerea normala a perioadei de restabilire dupa operatie. Se recomanda a primi un tratament de zinc inainte de operatie.
10. Cicatrizarea ulcerelor cronice de orice tip, inclusiv a ulcerului stomacal si a duodenului, cicatrizarea ulcerului trofic la diabetici, si in cazul varicozei, rapida cicatrizare a arsurilor
11. Pentru mentinerea si imbunatatirea vederii, in cazul bolilor retinei, inclusiv la diabetici, preintampinarea si tratarea cataractei.In combinatie cu calciu se utilizeaza in scop profilactic pentru miopie.
12. Diareea de orice provenienta, inclusiv dizenteria (in timpul diareei se petrece o pierdere rapida a zincului), orice suferinta a intestinului gros si subtire, boala Crohn.
13. In programele de slabire, ca factor de reglare a multor procese fermentative, pentru persoane subponderale, pentru restabilirea greutatii normle a organismului.
14. In complexul de tratare a alcoolismului, deoarece zincul este component al alcooldehidrogenazei - ferment care ia parte la normala disociere si eliminare a produselor metabolismului alcoolului etilic; in acelasi timp se stie ca folosirea alcoolului in exces duce la deficit de zinc.
15. In perioada sindromului climacteric (menopauzei), cu scop de a preintampina neplacerile si imbatranirea organismului la femei. Totodata se inlatura bufeurile.
16. Profilaxia si tratarea aterosclerozei, hipercolesteromiei. Zincul este necesar bolnavilor cu de hipertonie (hipertensiune), deoarece la ingerarea preparatelor diuretice creste rapid deficitul de zinc
17. Zincul are calitatea de a actiona ca protector asupra rinichilor, pastrand-ui functiile - folosit in cazul patologiei renale.
18. Bolile inflamatorii ale articulatiilor, mentinerea elasticitatii, mobilitatea articulatiei la persoanele cu varsta inaintata
19. Ca antioxidant puternic - in cazul in care locuiti intr-o zona ecologic poluata (murdara). Pentru orice situatie de stare de stress.
20. Profilaxia inrautatirii starii organismului din cauza radiatiei - nivelul de saturatie a organismului cu minerale, inclusiv cu zinc, creeaza concurenta elementelor radioactive (daca organismul este saturat cu microelementele necesare, atunci el nu va mai asimila microelememtele la fel)
21. Pentru adolescenti in stadiul de dezvoltare - pentru ca zincul actioneaza la formarea tesuturilor colagene a scheletului
22. In cazul hiperplaziei tunicei mucoasei orale care apare in urma deficitului de zinc si duce spre gustul unilateral, mai ales la copii.
23. Mareste imunitatea, stagneaza procesul de imbatranire.

CONTRAINDICATII : nu sunt

MOD DE FOLOSIRE:

- A se ingera dupa masa cu 0,5 - 1 pahar de apa cruda curata, calduta cu pH 7,0-7,4
- Miopie la copii - a se ingera Biocalciu pentru copii si Biozinc, cate 2-3 capsule/zi in acelasi timp.
- Vedere crepusculara la maturi - de primit Biocalciu si Biozinc, cate 2-3 capsule/zi
- Tratarea tunicii mucoase de orice tip, ligamentele, articulatiile, fibrelor colagene - pana la 4-6 capsule/zi( intr-o singura doza/zi)
- Pentru diabetici - pana la 6 capsule/zi.

BIOFIER - SUPLIMENT BIOLOGIC ACTIV

Una din cele mai raspandite patru boli din lume este anemia de fier, rezultata din insuficienta de fier in produsele alimentare

Nivelul de imbolnaviri intre copii in tarile in curs de dezvoltare ajunge de la 30 la 90%. In Romania, nivelul de imbolnaviri de anemie este mai mare de 65%Dupa datele OMS, 30 % dintre femeile insarcinate au aceasta problema- anemia. Multi copii nascuti de femeile cu anemie de fier, sufera de astm bronsic.

Fierul este partea componenta a multor fermenti si proteine ale organismului ia parte la sinteza AND-ului joaca un rol important in lupta sistemului imunitar cu bacteriile se virusii, ia parte la metabolismul colesterolului, adjuvant in detoxifierea substantelor otravitoare din ficat.

Deficitul de fier - cea mai raspandita cauza a anemiei, insa aceasta nu este singura problema care rezulta din cauza insuficientei fierului. Chiar un procent nesemnificativ de deficit de fier duce la oboseala, inrautatirea calitatilor(aptitudinilor ) la invatatura, slabirea sistemului imunitar, temperatura scazuta a organismului, sensibilitate la frig, pierderea fortei fizice si a rezistentei, micsorarea activitatii glandei tiroidiene.

In cazul deficitului acut de fier, se inrautatesc tesuturile epiteliale, in special unghiile (deformarea), tesuturile limbii, stomacului si altele.Foarte mult sunt expusi riscului deficitului de fier copii in perioada de crestere rapida, copiii nou nascuti, baietii de 6-7 ani, fetitele in perioada juvenila, femeile in perioada de procreare, oamenii in varsta, bolnavii cu hemoragii cornice (hemoragii gastro-intestinale, menstruatii abundente), etc.

COMPONENTELE DE BAZA:

- Fier acidolactic - 3,7 %
- Glucoza - 91,599984 %
- Acid folic - 0,000016 %
- Vitamina C - 4,7%

CALITATILE DE BAZA ALE PRODUSULUI:

- Fierul joaca un rol important in procesul de metabolism, extrem de important pentru hrana celulelor epiteliale, in special pentru hrana unghiilor, parului si tunicii mucoase.
- In eritrocit se contine hemoglobina. Continutul de fier in hemoglobina este de 60% din greutatea generala totala a fierului din organism
- Fierul tisular ce contine in general in hemoglobina musculara si in alti fermenti.
- Fierul plasmatic si fierul de circulatie face parte din procesul de hematopoeza, infaptuit de maduva osoasa.
- Biofierul Corporatiei TIANSHI provine din acid lactic feros saturat, se dizolva usor in apa, nu are miros, are gustul ruginei feroase, nu irita intestinal, stomacul si se asimileaza usor.

MOD DE UTILIZARE:

1. Anemie alimentara deficitara de fier (insuficienta de fier in hrana - mai ales in produsele de provenienta animala)
2. Dupa hemoragii in cantitati mari (in legatura cu o trauma, operatii chirurgicale, hemoragie uterine, inclusive in legatura cu procesul de nastere). Folosirea fierului, in unele cazuri poate sa inlocuiasca transfuzia sanguina.
3. In perioada maturarii sexuale la fetitele cu menstruatie abundenta si indelungata ( pana la reglarea ciclului normal)
4. La femeile in varsta, in cazul disfunctiei ovarelor, insotita de menstre abundente, care duc la pierderea cantitatilor mari de sange.
5. Pentru femei de varsta mijlocie, care in urma factorilor fiziologici simt slabiciune, sensibilitate la frig, somnolenta, insomnie, supraexcitatie, supraincordare, la fel si hemoragii in perioada climacterica
6. In cazul anemiei la gravide
7. In cazul glomerulonefritei (imbolnavirea rinichilor). In acest caz are loc hemoragia impreuna cu udul.
8. Gastrite atrofice; la bolnavii care au suferit rezectie gastrica (scaderea asimilarii fierului), enteritei cronice, pancreatitei, colecistitei, diareei.
9. Ca supliment de hrana pentru copii prematuri si copii hraniti artificial
10. In cazul eforturilor fizice si pentru sportivi, care se ocupa de tipurile de sport musculos
11. In cazul moleselii, fricii, ametelii, insomniei, pierderea poftei de mancare.
12. In cazul scaderii vederii la copii, care sufera de deficit de fier.
13. In cazul parului uscat, unghiilor bolnave, fragile. In cazul stomatitelor, dureri ale limbii, deglutitiei grele (problematice), in cazul eroziunii mucoasei gastrice.
14. Pentru copii care au probleme la invatat, diseminare, pierderea poftei de de mancare, stagnarea cresterii inaltimii, imunitate slaba

CONTRAINDICATII:

Nu se recomanda bolnavilor de boli infectioase.

MOD DE FOLOSIRE :

- O data cu folosirea Biofierului se recomanda a nu se folosi ceai,cafea,lapte, timp de 1-1,5 ore.- Ingerarea Biofierului se face dupa masa, cu 0,5 -1 pahar de apa calduta, cruda, curata cu pH 7,0-7,4
- In cazul anemiei feriprive, controlul sangelui la fierul din ser se face dupa 2,5-3 luni dupa terminarea folosirii preparatului Biofier.
- Copiilor dupa 7 ani - cate o capsula de doua ori/zi- Adultilor - cate o capsula - 2-3 ori/zi- Femeilor gravide si mamelor care alapteaza - cate o capsula 2-3 ori/zi.

SUPLIMENT BIOACTIV ICAN

In cartea chinezeasca "Planta salvatoare de vieti in caz de seceta" se scria ca planta Chinostema se folosea pentru inlaturarea proceselor inflamatorii, scaderea temperaturii inalte, in cazul otravirilor, la fel si pentru tratarea hepatitei infectioase; in anii secetosi, fara recolta, Kinostema se folosea in hrana.

Planta Kinostema cu cinci frunze (Gynostemana pentofilium) este o liana care creste in padurile muntilor Chinei. Studierea Chinostemei a inceput in anii 70 de catre savantii japonezi, care au constatat ca substantele extrase din aceasta planta- saponine, sunt la fel ca actiunea de inceput a Ginsengului, numai ca continutul de saponine in Chinostema este de 4 ori mai mare decat in Ginseng.

Daca in Ginseng sunt aproape 20 de saponine, in Chinostema sunt 84. se stie ca saponinele sunt compusi organici naturali (glicozide), care participa in parte la sinteza hormonilor. Ca rezultat al multiplelor cercetari, in acelasi timp in China s-a dovedit ca Chinostema poate avea un efect pronuntat de insanatosire in cazul imbolnavirilor sistemului cardiovascular, bolilor oncologice, SIDA, la fel si in situatiile de stress. Cu sustinerea Comitetului De Stiinta al Statului Chinezesc, Chinostema a primit un pret inalt -din punct de vedere al calitatii, o inalta apreciere de catre Organizatia Mondiala de Mentinere a Sanatatii.

Suplimentul bioactiv ICAN este preparat de catre Corporatia TIANSHI pe baza celor mai noi tehnologii. Planta aceasta contine saponine, beta-caroten, acid ascorbic, vegetale biologic active cu calitati de adaptare si antioxidare. Saponina este extrasa din frunzele Chinostemei care creste in padurile din zonele muntoase in care tot timpul sunt in ceata. Saponina are capacitate de adaptare la fel ca si Ginsengul.

Saponina Chinostemei in secolul XXI poate sa devina principala substanta activa prin folosirea careia se vor putea vindeca boli ca : boala vaselo sanguine, diabet, bolile de stress, bolile canceroase, SIDA.

COMPONENTE DE BAZA:

- Caroten ( provitamina A) - 88 %
- Saponine din Chinostema cu cinci frunze - 7,5 %
- Vitanina C 2%
- Pentafilin - 2,5 %

CALITATILE DE BAZA :

- Activeaza procesele de schimb din organism, coboara nivelul de lipide (grasimi) si al zaharului din sange, preintampina acumularea grasimilor, dezvoltarea ateroscelozei, mareste activitatea si viteza sintezei proteinelor, accelereaza regenerarea celulelor ficatului, impiedica dezvoltarea ulcerului

- Fiind un puternic antioxidant, preintampina dezvoltarea procesului cancerigen, ajuta la restabilirea celulelor deja acaparate de cancer. Este prescris pentru stoparea si inhibarea bolilor cancerigene ale Ficatului, plamanikor, colului uterin, la fel si melanomei (procesul de inhibitie merge de la 20% si ajunge pana la 80%)

- Saponinele Icanului detin calitatea de a se alipi de radicalii liberi si de a-i scoate din organism, asigurand activitatea normala a celulelor, prelungirea vietii celulelor.

- Mareste nivelul imunitar, ajutand la marirea numarului de limfocite din sange.

- Luand parte la schimbul de substante si la formarea reactiilor, reflexelor de acomodare a organismului, asigura homeostaza- stabilitatea mediului interior al organismului.

- La fel ca Ginsengul, dar mult mai eficient, mareste functia organelor genitale, inclusiv potenta la barbati, tonifica rinichii

- Marind elasticitatea capilarelor, imbunatateste microcirculatia tesuturilor al miocardului si creierului, la fel, micsorand trombocitogeneza, preintampina trombogeneza.

- Mareste imunitatea organismului contra imbolnavirii si oboselii. Saponina poate sa regleze automat starea de insomnie si starea de oboseala, deoarece contine o mare cantitate si doua tipuri de componenti activi.

-Rb si Rg. Ca rezultat, normalizeaza somnul, indeparteaza durerile, armonizeaza starea psihica. Ajuta la marirea celulelor limfatice. Prelungeste cosiderabil viata celulelor si mareste cantitatea celulelor genetice, normalizeaza activitatea celulelor tuturor organelor si tesuturilor, preintampina aparitia parului sur.

- Tonifica organismul, mareste rezistenta, stabilitatea fata de stresuri de orice fel si fata de schimbarea conditiilor meteorologice.

- Ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism, al produsului intoxicatiei cancerigene, toxinele microbiene si virotice, preparatelor medicamentoase, la fel si alte toxine, inclusive radionucleizii.

- Are calitate de actiune bactericida, inclusiv in cavitatea bucala, inlaturand mirosul neplacut din gura, protejeaza si intareste dintii.

- Imbunatateste ventilatia plamanilor, afluxul de oxygen in plamani, mareste rezistenta in conditiile de insuficienta de oxygen.

- Protejeaza de la iradierea radioactiva, este un filtru natural al razelor ultraviolete.

- Imbunatateste microcirculatia celulelor cortexului cerebral.

UTILIZARE:

1. Ca mijloc de tonifiere generala.
2. Ca mijloc de distrugerea si stoparea bolilor canceroase.
3. Inlaturarea durerii si stresului.
4. Efect calmant.
5. Micsorarea, scaderea nivelului de grasimi in sange.
6. Saturarea puternica a tesuturilor organismului cu oxygen.
7. Marirea functiilor organelor sexuale.
8. Incetinirea procesului de imbatranire.
9. Scaderea nivelului de zahar in sange.
10. Regenerarea celulelor ficatului.
11. Marirea elasticitatii vaselor capilare.
12. Ca antioxidant foarte puternic ( tiopolifenolul).

CONTRAINDICATII:

Contraindicatii absolute nu are.

Se va folosi cu atentie de catre oamenii cu tensiune arteriala inalta.
Nu se recomanda a se folosi dupa ora 1600, in special in cazul dereglarii somnului.

MOD DE UTILIZARE:

- Inainte de a folosi Icanul, se recomanda ca timp de 10-14 zile sa se foloseasca Biocalciu, Cordiceps si Hitozan simultan pentru eliminarea rezidurilor si substantelor toxice din organism, in special pentru persoanele care depasesc varsta de 60 de ani.
- De inceput ingerarea de la o capsula o data/zi timp de 5 zile, pe urma cate 2 capsule /zi timp de 5 zile, pe urma cate 3 capsule/zi- Tratamentul dureaza o luna.

SUPLIMENT BIOACTIV HOLICAN

Noul supliment bioactiv Holican este un preparat pe baza de extract din samburi de strugure negru (rosu).

Corporatia TIANSHI, prin Hotarirea Ministerului Sanatatii KNP este numita producator exclusiv al Holicanului.Una din principalele inceputuri de actiune a acestui produs este resveratrolul la fel si alte bioflavonoide, proautocianidine a caror calitati antioxidante sunt studiate in Europa si SUA de mai multi ani.

S-a demonstrat ca bioflavonoidele active din samburele de strugure rosu, dezarmeaza, omoara, anihileaza un spectru mult mai larg de radicali liberi decat se cunoaste despre vestita activitate antioxidanta a seleniului, zincului, vitaminelor A,E,C, beta-carotenul, desi aceasta nu inseamna nici intr-un caz ca Holicanul poate sa inlocuiasca produsele enumerate mai sus.

Se stie ca Franta este pe primul loc in folosirea alcoolului si anume a vinului rosu de strugure. In afara de acest fapt, francezii sunt gurmanzi vestiti, nu degeaba bucataria franceza este vestita in lume. Dar, paradoxal medicii au stabilit de mult timp ca, francezii sunt mult mai putin predispusi imbolnavirilor cardiovasculare decat populatia tarilor majoritare, in afara de cei unde hrana de baza este pestele si produsele marine (ex.Japonia,) deci bolile cardiologice la francezi se intalnesc mult mai rar decat in alte tari, chiar in comparatie cu SUA, unde sanatatea a devenit o cultura ( de 2 ori mai putine boli).

Medicii sustin ca este sanatos si recomanda sa includem in hrana rationala zilnica cate un pahar de vin rosu de calitate, despre capacitatea caruia se stie, de a scoate din organism radicalii liberi si radionucleizii. Explicatia acestui efect o prezinta bioflavonoidele , inclusiv resveratrolul. Holicanul va poate darui o inima "frantuzeasca", ceea ce va permite sa deveniti un adevarat gurmand, sa folositi orice delicatese fara a deteriora sanatatea.

O capsula de Holican contine 2,5 mg de resveratrol; pentru comparatie - intr-o sticla de vin rosu sunt aproximativ 2 mg resveratrol.

Un efect atat de extraordinar a bioflavonoidelor si resveratrolului ( principalii componenti Holicanului) este acela ca Holicanul actioneaza ca un antioxidant foarte puternic. Radicalii liberi(RL) sau oxidantii sunt compusi reactivi nestabili, care ii putem socoti cauza celor mai multe boli la omul din epoca actuala.

Procesul radicalilor liberi in organism este asemenea unei explozii nucleare- ei distrug totul in calea lor. Radicalii liberi sunt in stare sa distruga celulele pe directia distrugerii membranelor acestora, ceea ce duce la procesul accelerat de imbatranire din cauza pierderilor permanente a celulelor tesuturilor a diferitelor organe.

In afara de aceasta Radicalii liberi intra in reactie cu AND-ul - material arhitectural de baza, care creeaza structura organismului nostru, detinatorul si purtatorul genelor, - informatiei genetice- , rezultand separarea fermentilor mutanti si astfel reproducerea celulelor sanatoase devine imposibila, iar procesele de imbatranire prematura se accelereaza mult mai mult.

Deseori aceasta duce si la dezvoltarea proceselor de tumefactie. Radicalii liberi pot sa unifice, alipeasca moleculele in tesuturilor diferitelor organe (Ex: - proteina pielii , ca urmare pielea urmeaza sa piarda elasticitatea , devenind ingrosata, uscata si ridata )

La inceputul anilor 1970 s-a demonstrat inca un efect al actiunii RL in interiorul membranei celulare este acela de pierderea capacitatii de a recunoaste celulele vecine, ceea ce duce la cresterea "salbatica" a cantitatii de celule fara control - la formarea in organism a tumorilor maligne sau benigne. Inca o manifestare seroasa a procesului RL, este scaderea rapida a nivelului imunitar.

In present, stiintei ii este cunoscuta actiunea antioxidanta a unui sir intreg de substante care pot sa neutralizeze RL, dar bioflavonoidele in special, resveratrolul, in continutul Holicanului, depaseste de 50 de ori un antioxidant ca Vitamina E, si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C. In plus, bioflavonoidele apara toate vitaminele de actiunea distrugatoare a radicalilor liberi.Actiunea resveratrolului asupra tumorilor maligne a fost studiata de doctori in medicina Pezzuto la Universitatea Ilinois SUA.

Cercetarile in multe centre americane (Institutul din Nebraska, Institutul Georgetawn, si altele) s-a dovedit ca "Vigor rousing" (resveratrolul) poate nu numai sa preintampine cancerul ci si sa distruga celulele cancerigene si sa stimuleze cresterea si calitatile rezistentei celulelor sanatoase. Datele despre aceasta descoperire stiintifica au fost transmise, mediatizate, pe multe canale TV in SUA.

Eficacitatea in cazul tratamentului complex a cancerului glandei mamare a ajuns la 43-46%, in cancerul ficatului la 37-48%, in cancerul stomacului 34-41%, - cresterea si dezvoltarea celulelor sanatoase ajungand la 9-18%.Nu mai putin importanta este calitatea resveratrolului din continutul Holicanului de a micsora riscul dezvoltarii aterosclerozei si chiar capacitatea, in cazul folosirii mai indelungate, de a dizolva trombocitele (plachetele sanguine) si colesterolul

Despre ateroscleroza s-a publicat in toata lumea mai mult de 1,5 mil. Lucrari, dar conceptia finala a provenientei aterosclerozei inca nu s-a descoperit. Sunt tot atat de multe conceptii ca si teoriile provenientei cancerului.Un singur lucru este sigur si anume , ateroscleroza este o boala a secolului XX. In urma cu 100 de ani aceasta era o afectiune rara. Probabil este pretul omenirii pentru "plaga" civilizatiei. In mecanismul aparitiei aterosclerozei, rolul principal il joaca dereglarea schimbului de colesterol (lipidic).

Exista pareri diferite despre legatura directa a aterosclerozei si nivelul total al colesterolui. De fapt colesterolul de o densitate inalta - este un component important pentru existenta normala a organismului: el ia parte obligatoriu la functionarea celulelor nervoase, celulelor creierului, este necesar pentru sinteza hormonilor sexuali si hormonilor glandelor suprarenale, intra in componenta membranei celulare, este necesar pentru formarea acidului biliar. Insa vinovat de ateroscleroza nu este tot colesterolul, ci numai colesterolul de densitate mica, scazuta- trigliceridele, lipoproteinele (proteine care iau parte la transportarea colesterolului).

Colesterolul de densitate mica se depune pe peretii vaselor sub forma de trombi si devin cauza infarctelor, insuficientei cardiace, inrautatirii memoriei,etc In cazul continutului inalt de colesterol cu densitate scazuta, de obicei se observa un nivel scazut de colesterol de inalta densitate.

Datorita cercetarilor savantilor SUA, Franta, China si a altor tari, s-a constatat ca vinul rosu de struguri atat de iubit de francezi si resveratrolul care se gaseste in el (vin), micsoreaza considerabil concentratia de colesterol de joasa densitate din sange, parallel cu marirea continutului de colesterol de inalta densitate.

Pe parcursul cercetarii resveratrolului, desfasurata in Centrul Igienicoprofilactic din Tinizin( sectia de control si expertiza), asupra animalelor de laborator pe care le hraneau cu hrana cu continut mare de grasimi, s-a demonstart ca folosirea Holicanului, a acestui foarte puternic antioxidant, timp de 28 de zile, cobora considerabil nivelul de colesterol si trigliceride.Folosirea Holicanului da organismului o energie extraordinara, necesara pentru tratarea in cazuri extrem de grele (grave).

COMPONENTE DE BAZA: - Resveratrol - 2,5 mg/capsula

CALITATILE DE BAZA:

- Este un produs natural
- Nu contine chimicale toxice; se foloseste 100% fara risc pentru sanatate
- Antiinflamator
- Actiune antibacteriana
- Se utilizeaza cu eficienta in cazul tratarii bolii coronariene si encefalopatiilor.
- Se utilizeaza in cazul afectarilor radiante.
- Regleaza nuvelul lipidelor din sange
- Este un antioxidant puternic
- Un mijloc efectiv impotriva hiperglicemiei si bolilor cancerigene
- Puternica actiune anticancerigena
- Puternica actiune antiaterosclerotica
- Scade agregarea trombilor ( procesul de formare a cheagurilor sanguine ) si riscul de trombogeneza.
- Intareste peretii vaselor si capilarelor, scade riscul hemoragiilor si varicozei, diminueaza fragilitatea vaselor la diabetici precum si in cazul altor boli.
- Este un mijloc efectiv cosmetic, mentine pielea neteda si elastica, preintampinand imbatranirea premature a pielii, la fel detine calitatea de a restabili si stimula cresterea perisorilor colageni, restabileste tineretea pielii zbarcite.
- Ofera o actiune antiinflamatorie in cazul artritelor, hepatitelor si a altor boli inflamatorii, la fel in cazul bolilor legate de alergii, neutralizand eliberarea histaminei.
- Marirea elasticitatii articulatiei (restabilirea fibrelor colagene)
- Foarte eficace in cazul retinopatiei (afectiunile retinei oculare), la bolnavii de diabet si boala hipertonica
- Imbunatateste acuitatea vizuala
- Imbunatateste memoria, mareste rezistenta organismului la stress.

UTILIZARE:

1. Scaderea nivelului de lipide din sange

2. Mijloc foarte puternic de antioxidare. Holicanul este un foarte puternic antiacidifiant (pana la 58%). Actiunea de antioxidare a resveratrolului este considerabil mai puternica decat a Vitaminelor E, C si beta- carotenului, de aceea holicanul poate preintampina ateroscleroza.

3. Pentru inhibitia si profilaxia bolilor cancerigene (retinerea dezvoltarii pana la 50%). Apt si pentru preintampinarea formarii celulelor cancerigene la toate trei stadii- patrundere, amplificare, dezvoltarte. Ca antioxidant puternic pentru intarirea generala a sanatatii, cu scopul de profilaxie a diferitelor imbolnaviri serioase, profilaxia si tratarea bolilor actinice, la fel si in perioada radioterapiei. Profilaxia si tratarea -in cobinatie cu metodele medicinei oficiale- bolilor oncologice duce la o reabilitare mai completa si mai eficienta.

4. Imbunatatirea si intarirea sanatatii. Curata organismul de radicalii liberi. RL se formeaza ca rezultat a practicarii active a sportului, din cauza fumatului, inspirarea (inhalarea) substantelor chimice otravitoare, stat mult la soare etc. RL sunt cauza imbolnavirilor cornice si maligne, inclusiv a multor tipuri de boli cancerigene, cataractei, imbolnavirilor cardiologice si accelerarea procesului de imbatranire.

5. Sustinerea calitatii functionale normale a trombocitelor, ce permite sa scada nivelul de vascozitate a sangelui, asigurandu-se o mai mare fluiditate a sangelui in vase.

6. Amplificarea vitalitatii celulelor normale si sanatoase a organismului.

7. Profilaxia si tratarea imbolnavirilor cardiovasculare, inclusiv infarct, insuficienta coronariana (in combinatie cu metodele medicinii oficiale), component indispensabil pentru actiunile de reabilitare.

8. Pentru profilaxia si tratarea aterosclerozei si controlului nivelului de colesterol in sange - cel mai bun "curatator al vaselor"

9. Profilaxia si tratarea dilatarii varicoase a venelor si tromboflebitelor, la fel si profilaxia hemoragiilor in timpul traumelor ( ex. sportivi)

10. Profilaxia si tratarea bolilor alergice de orice provenienta

11. Profilaxia si tratarea retinopatiei (afectarea retinei oculare), in cazul diabetului, hipertensiunii oculare si a altor boli oculare, imbunatatirea acuitatii vizuale.

12. Imbunatatirea memoriei, in special la bolnavii cu ateroscleroza a vaselor cerebrale, incetinirea proceselor de imbatranire

13. Inlaturarea efectelor cauzate de stresul de orice etiologie, intarirea rezistentei la stress.

14. Mijloc cosmetic, ingerat pe cale bucala, mentine pielea tanara o vreme mai indelungata, la fel si restabilirea pielii uscative (ii reda elasticitatea)

15. Mijloc antiinflamator si anestezic, in cazul osteoartrozei si artritelor reumatice, pentru restabilirea intregului proces de miscari in articulatii, in special in perioada de reabilitare dupa fracturi, traume si a altor boli a aparatului locomotor

CONTRAINDICATII:

Pentru copii pana la 16 ani - numai dupa o consultatie cu specialistul

MOD DE UTILIZARE:

- Pe stomacul gol, cu 30 de minute pana la pranz sau intre mese a se bea cu 1 pahar de apa curata, cruda, calda cu pH 7,0-7,4.- Holican se va folosi dupa folosirea preparatelor Biocalciu , Chitozan si Cordyceps, apoi concomitent timp de 7-10 zile cu scop profilactic.
- Holican se administreaza cate 1 capsula/zi- In cazul starilor acute, imbolnavirilor oncologice, folosirea Biocalciului, Hitozanului, Cordycepsului si a Holicanului- se iau impreuna, incepand cu 1-2 capsule timp de 7 zile, pe urma cate 2 capsule, pana la finele cursului de lecuire.

SUPLIMENT BILOGIC ACTIV SPIRULINA

In natura care ne inconjoara sunt creatii de-a dreptul uimitoare.

Spirulina este parintele a tot ce-i viu, cea mai veche planta de pe pamant (varsta 3,5 miliarde de ani)- microplanta marina de culoare verde de China.

Spirulina (Spirulina Platensis ) contine o puternica combinatie de substante fara de pret pentru organismul uman, unele dintre ele sunt extrem de rare si in hrana vegetala practice nu sunt intalnite.Nu degeaba folosind de veacuri in hrana Spirulina, legendarii asceti ai Americii de Sud si aborigenii africani care locuiau in jurul lacului CIAD, se diferentiau prin sanatate deosebita si prin longevitate.

In ziua de astazi, un sir de companii produc Suplimente Biologic Active proprii, folosind in general Spirulina cultivata, spre deosebire de Spirulina Companiei TIANSHI care este preparata din microplanta salbatica care creste in lacul Cinhai (provincia INNINANI in China ) si cu cea mai moderna tehnologieIn afara de de aceasta, in pastilele Spirulinei "TIANSHI" este adaugat miceliu de CORDYCEPS care intareste efectul de insanatosire.

Spirulina este foarte bogata in proteine: 100 g spirulina contine 60-70 g proteine( de 3 ori mai mult decat in carnea de porc, de 2 ori mai mult decat in carnera de vita, peste, si de 1,5 ori mai mult decat in boabele de soia).

In plus, toate proteinele din spirulina sunt assimilate foarte usor de organismul uman, pana la 65-80%, pentru ca contin 18 aminoacizi necesari omului dintre care 8 esentiali, care spre deosebire de ceilalti, acestia 8 nu pot fi sintetizati de catre organismul uman si trebuie obtinuti din hrana zilnica.

Spirulina contine o multitidine de micro si macroelemente, inclusive fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor, selenium, o mare cantitate de vitamine, inclusiv beta-carotenul, acizii nucleici (AND si RNA) care indeplinesc functiile principale pentru pastrarea si transmiterea informatiei genetice. Mai contine acid gama-linoleic ( care apartin gamei acizilor grasi polinesaturati tip Omega 6), colinesteraza, clorofila (substanta extraordinara pentru detoxifierea organismului), fitociamin (stimuleaza sistemul imunitar, stagneaza dezvoltarea celulelor cancerigene), fermenti si alte substante active.

Spirulina se asimileaza foarte bine, normalizeaza microflora intestinului, curata intens organismul, avand ca rezultat micsorarea continutului toxic rezultat din schimbul de substante in articulatii, muschi, limfa, care intoxica nu numai diferite organe ci si creierul.

Actiunea benefica a Spirulinei se manifesta sub forma de intarire a muschilor, imbunatatirii vederii, starea parului, elasticitatea pielii, normalizarea nivelului de colesterol in sange, imbunatatirea functiei ficatului, intarirea sistemului nervos, etc.

Spirulina este folosita deja in 60 de tari ale lumii. Organizatia Mondiala de Ocrotire a Sanatatii prognozeaza folosirea pe scara larga a Spirulinei in calitate de tratament - profilactic, ca componenta in hrana secolului XXI.

COMPONENTE DE BAZA:

- 100 g praf de Spirulina TIANSHI contine 60-70 g proteine, coeficientul de asimilare fiind 65-80%- 18 feluri de aminoacizi necesari omului, 8 tipuri de aminoacizi ce nu pot fi sintetizati de organismul uman (aminoacizi esentiali).
- Foarte multe microelemente, inclusiv fier, calciu, natriu, zinc, fosfor, selenium, magneziu, mangan, potasiu, multe vitamine ale grupei B, caroten, acizi nucleici, acid gamalinoleic, fermenti si alte substante active
- Dupa continutul in substante nutritive, 1 g de Spirulina = 1 Kg de legume, adica 4 pastile de Spirulina a cate 0,25 g este echivalentul a 10 Kg de legume.
- Toti ingredientii sunt in corelatie optima, echilibrata, luand in consideratie necesitatile organismului uman

UTILIZARE:

1. Ca mijloc de profilaxie si tratament impotriva anemiei feriprive si maligne, inclusiv camcere sanguine
2. Dupa orice boala ce a trecut (convalescenta), la bolnavii oncologic, ca mijloc de intarire generala si detoxifiere in timpul si dupa radioterapie si chimioterapie pentru minimalizarea riscului de a iradia celulele.
3. Pentru imbunatatirea starii generale, imbogatirea ratiei alimentare
4. In cazul starilor hipoimune pentru cei care se imbolnavesc des de gripa sau alte boli virorice (minim de 4 ori/an), pentru cei care sufera de insuficienta, lipsa de oxygen, ca mod de insanatosire generala.
5. Boli inflamatorii cronice, inclusiv SIDA, hepatita, tuberculoza, bronsite cronice, etc.
6. Profilaxia si tratarea bolilor articulatiilor, osteohondroza, miozita, stimularea cresterii in perioada adolescentina.
7. Ca mijloc profilactic si in tratarea miopiei progressive, cataractei si a altor boli ale organelor vizuale, leziuni ale irisului, ochiului la diabetici
8. Profilaxia si imbunatatirea acuitatii vizuale nocturne (orbul gainilor)
9. In completarea tratamentului de diabet, inclusiv dependenti de insulina. (Se ajunge ulterior sa se micsoreze considerabil doza de insulina)
10. Profilaxia si tratarea aterosclerozei, coronaroscleroza, stenocardiei, ischemia miocardului, scleroza vasculara, cerebrala, dupa infarct, ictus (accident vascular cerebral), reglarea tensiunii arteriale la hipo si hipertensivi.
11. Regleaza tensiunea sanguina, adjutant la inmultirea (cresterea) celulelor, preintampina procesele inflamatorii de orice gen, regleaza bolile cardiologice si zaharului.
12. In cazul bolilor cutanate legate de hipovitaminoza, disbacterioza, ridarea precoce (timpurie), uscaciunii pielii, hipercheratoza (ex: calcaiele crapate).
13. Imbunatatirea starii pielii, preintampinarea imbatranirii premature, inlaturarea ridurilor, tratarea euptiei acneice.
14. Pentru procesul de tratare rapida a traumelor si a schimbului de substante ale pielii, preintampinarea cheratinizarii pielii.
15. Pentru procesul rapid de insanatosire din cazul traumelor si fracturilor, preintampinarea complicatiilor dupa operatie si posttraumatice.
16. Dezvoltarea sistemului de crestere si inmultire (combate sterilitatea).
17. Curatirea intestinului si restabilirea microflorei normale in cazul disbacteriozei, in cazul bolilor cornice ale intestinului gros.
18. In programele de scadere a greutatii corporale (obezitatii), curatirea organismului de reziduri, pentru persoanele care locuiesc intr-o zona murdara ecologic, poluata, pentru lucratorii de la uzinele poluante.

CONTRAINDICATII:

- In legatura cu continutul ridicat de proteine, Spirulina se foloseste cu grija la bolnavii cu boli de rinichi, in cazurile in care li se recomanda sa reduca consumul de proteine.
- Nu se intercaleaza Spirulina cu Chitozanul si Dubla Celuloza.
- Nu se recomanda in cazul bolilor acute gastrointestinale

MOD DE UTILIZARE:

- Inaintea inceperii curei cu Spirulina trebuie facut o cura cu Biocalciu, Corditeps si Chitozan, in acelasi timp, minimum 2 saptamani
- Se ingereaza de la ½ pana la 2 tablete/zi, dupa masa sau intre mese.
- Tabletele trebuiesc bine mestecate si se bea un pahar de apa curata, cruda cu pH 7,0-7,4.