bodyalchemist

Cautare Google

Google

Rezultatul Cautarii

Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Computing Dictionary
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Wikipedia Encyclopedia
Columbia Encyclopedia
Periodicals
Literature
by:

sâmbătă, 13 octombrie 2007

Intrebari

1. Trecutul nu mai exista si nu mai poate fi modificat ci doar deformat mental in mod favorabil sau defavorabil, in mod placut sau neplacut, in roz sau albastru. Poate fi o sursa de regrete sau de evadare prin retraire mentala. Viitorul nu s-a intamplat inca, el este un spatiu de proiectie fie a unor trairi din trecut ce se vor modificate fie o zona de potentiale materializari ale unor dorinte. Nici trecutul si nici viitorul nu exista in mod real. Doar clipa prezenta este autentica. Ce este prezentul, clipa in care traiesc efectiv?

2. Deciziile si actiunile mele produc efecte conform legii cauzei si efectului. As putea spune ca viata mea este o lunga lista de efecte a deciziilor pe care le-am luat in fiecare moment, ca eu sunt cauza vietii mele. Care sunt deciziile care mi-au produs cele mai neplacute efecte? Dar cele care mi-au produs cele mai placute efecte?

3. Ma nasc, traiesc saptezeci-optzeci de ani si apoi mor. In acest rastimp invat sa merg biped, sa vorbesc, ma reproduc, acumulez experiente si o multime de informatii legate de societate, tehnologie, mediu, cosmos, filozofie si multe altele. Imi petrec timpul muncind, crescandu-mi copiii, uitandu-ma la televizor, construindu-mi un nume si o cariera, facand avere. Apoi intr-o zi totul dispare. Nimic nu ma poate ajuta in momentul mortii, nici banii, nici informatiile dobandite nici rudele. Care este scopul vietii?

4. In perioada cat am trait in corpul mamei mele mi s-au format parti ale corpului carora nu le intelegem necesitatea in acele momente: maini, picioare, ochi, gura. Universul meu era o parte a interiorului corpului mamei si desi primeam si alti stimuli carora le-am cunoscut mult mai tarziu semnificatia, nu puteam sa-mi imaginez ca ar mai exista si altceva inafara micului spatiu in care vietuiam. Vibratia batailor inimii mamei imi dadea o stare de siguranta de parca as fi stiut ca a fost vital pentru mine ca acel sunet profund sa existe permanent. Desprinderea de corpul mamei, a fost pentru acel eu o moarte dar am constatat curand ca de fapt continuiam sa traiesc dar in alt context si am inteles rolul multor parti ale corpului formate atunci. Moartea care urmeaza poate fi tot o nastere dar in alt context, in alte dimensiuni si cu alte experiente. Ce parti ale fiintei mele se creeaza acum pentru viata urmatoare si ce functionalitati vor avea?

5. Universul este infinit, este tot ceea ce exista, este Intregul. Macrocosmosul se reflecta in microcosmos si invers. As putea spune ca ce este inafara este si inauntru sau ca ce este sus este si jos, ce este in mare este si in mic. Fiecare particica oricat de mica pastreaza imaginea si informatiile Intregului la fel ca fiecare ciob al unei holograme. Asta inseamna ca si in mine sunt cuprinse toate informatiile si imaginile Universului. Inseamna ca exista cel putin o cale de a accesa, de a accede la aceste informatii. Dar probabil ca exista infinite cai pentru ca un proverb vechi spune ca toate cararile duc catre varful muntelui, ca toti vor atinge piscul dar ca fiecare trebuie s-o aleaga pe cea pe care o poate urma, cea care i se potriveste. Pentru a-ti afla calea trebuie sa experimentezi. Care este calea mea?.

6. Dumnezeu nu este un mos cu barba care-si duce mileniile intr-o locatie cosmica numita rai unde se tot odihneste dupa ce a creat in sase zile lumea, asta este sigur. S-ar fi plictisit pana acum de o asa de lunga Duminica iar viata acolo unde locuieste El este si asa destul de plicticoasa. Aproape nimeni n-a putut spune nimic despre aceasta poveste pentru ca a fost ferecata sub semnul sacrului si orice interpretare sau punere sub semnul intrebarii ar fi atras asupra cautatorului pedepse divine dar si terestre de la tribunalele si organizatiile paramilitare ale bisericii. Basmul mai sperie si acum majoritatea oamenilor. Daca scoatem ambalajele basmului facut sa serveasca interese foarte pamantene ce gasim, ce este Dumnezeu? Ce este Existenta?

7. Sclavia cu lanturi si camere de tortura a disparut in cea mai mare parte. A fost inlocuita cu o sclavie indusa subtil, subliminal si ambalata in stralucirea cuvantului libertate. Lantul a fost inlocuit cu concepte despre stilul de viata care trebuie urmat iar tortura cu performanta. Gladiatorul modern lucreaza la o companie si se lupta acerb sa ocupe o pozitie cat mai buna sau macar sa-si pastreze locul. Ca orice gladiator se antreneaza, adica participa la tranning. Este o sclavie mult mai periculoasa pentru ca este autoimpusa si departeaza individul de el insusi. Painea si circul au fost inlocuite de hamburger si Disneyland. De fapt, ce s-a schimbat in ultimii doua mii de ani?

8 .Respectandu-i pe cei cu care intru in contact, ma respect pe mine. Fiind atent in jurul meu sa nu produc suferinta celorlalte fiinte si nici mediului prin actiunile sau sau prin lipsa actiunii, sunt atent cu mine. Daruind iubire in jurul meu imi aduc bucuria in inima si imi aduc iubire. Ocrotind pe cei slabi imi construiesc un scut din Lumina. Aducand pace celorlalti, dobandesc pacea interioara. Vietuind in armonie cu mine insumi, exist in armonie cu Universul. Cunoscand acestea, pot urma Calea Luminii? Imi doresc sa pot fi Iubire? Ma pot schimba intr-o clipa pentru a urma Calea Maestrilor? Vreau sa fiu prezent in viata mea?

9. Exista lucruri care se vad si lucruri care nu se vad. Daca cele mai multe nu se vad asta nu inseamna ca ele nu exista. Am observat ca cei mai multi oameni cred doar ceea ce vad, ceea ce este intr-un fel sau altul palpabil dar privind o stea spre exemplu, percep doar o imagine dintr-un trecut destul de indepartat si este posibil ca astrul nici macar sa nu mai existe desi as putea jura ca este acolo. Curentul electric nu-l putem vedea dar stim ca exista prin efectele pe care le produce. Toata civilizatia actuala se bazeaza pe folosirea curentului electric chiar daca el nu poate fi vazut. Pot afirma cu certitudine ca un lucru sau un fenomen exista respectiv se produce sau nu doar pentru ca eu pot sa il ating sau pot sa il vad sau nu? Exista alte simturi inafara celor cinci cu care pot percepe si altceva? Cum le pot dezvolta? Pot vedea dincolo de bariera fizico-spatio-temporala?

10. Dumnezeu este perfect si creatia sa este fara cusur. El nu poate crea decat Perfectiune. Din acest motiv El ne-a daruit Liberul Arbitru pe care El ni-l respecta deplin. A creat fiinte libere nu sclavi. Dumnezeu nu a dat nici un fel de porunci pentru ca Perfectiunea nu-i permitea sa impuna ceva, stiut fiind ca orice impunere este o agresiune, un atentat la liberul arbitru. Atunci cele zece porunci nu sunt de fapt porunci ci realizari individuale? Cele zece realizari sunt jaloanele unei cai de evolutie spirituala?

11. Oamenii confunda casatoria cu achizitionarea unui bun. Conceptia aceasta este generala si prin multe locuri din lumea actuala se manifesta inca in forme extreme. Exista si un extremism al relatiilor conjugale. Este si aceasta o forma de sclavie care probabil ca nu va disparea curand. Exista inca executii cu pietre si culmea este ca acei criminali se cred si foarte religiosi, probabil doar pentru ca au de partea lor legi absurde si pentru ca tin armele de partea unde se afla tragaciul. Este o atitudine de ura si dispret total fata de indivizii care apartin celuilalt sex, fata de viata in sine. In alte locuri femeile nu mananca la aceiasi masa cu barbatii. In multe locuri casatoria incepe printr-un viol care se continua toata viata. Si mai sunt mutilari si multe altele. Greu de inteles. Suntem foarte primitivi in privinta relatiei de cuplu. Si-atunci: ce este casatoria? Are vreunul dintre cei doi dreptul de a impiedica in vreun fel manifestarea liberului arbitru al celuilalt? Are dreptul de a judeca si condamna?

12. Liberul arbitru este darul cel mai de pret al Divinitatii. Daca El imi respecta in totalitate liberul arbitru inseamna ca si eu trebuie sa fac acelasi lucru cu toate celelalte fiinte ale Universului pentru a fi asemenea Creatorului meu. Ridicandu-ma la aceiasi inalta vibratie intr-o zi ma voi contopi in oceanul Lui de Lumina si Iubire. Pot respecta liberul arbitru al celorlalte fiinte?

13. Ne nastem liberi dar pierdem libertate pe parcursul vietii. Pe de o parte ne pierdem libertatea exterioara in relatia cu ceilalti datorita principiilor general acceptate carora trebuie sa ne supunem pentru a supravietui in societate. Pe de alta parte ne pierdem libertatea interioara prin acceptarea a tot felul de dogme impuse de societate, de la cele economico-politice la cele religioase. Incetam de foarte devreme sa ne autocream si ne lasam construiti de principii si dogme atat pe dinafara cat si pe dinauntru. Ne identificam cu tot felul de idei si ne inoculam adevaruri concepute de altii despre care nu stim daca nu cumva au fost la randul lor inoculati si nu adevarati Maestri. Suntem impiedicati sa facem singurul lucru prin care evoluam spiritual, sa experimentam. Societatea ne da totul dea gata, o suma de retete. Sunt o fiinta libera? Adevarul meu provine din experienta mea s-au din lecturi si auzite? Sunt chiar eu sau sunt doar suma unor informatii pe care le-am adoptat pana la a ma confunda cu ele fara sa experimentez?

14. Sa faci fiecare lucru ca si cum l-ai face pentru Dumnezeu. Sa vorbesti cu fiecare fiinta ca si cum ai vorbi cu Dumnezeu. Indiferent in ce consta munca noastra, trebuie sa o facem cu deplina constiinta si in profund respect pentru creatia mainilor sau a mintii noastre. Contactul direct sau mental, prin ganduri, cu celelalte fiinte, fie ele oameni, plante, animale sau minerale, astre sau fiinte superioare, trebuie sa se produca in deplina armonie. Universul inseamna TOT CEEA CE ESTE. Nimic nu poate fi inafara Fiintei Unice care in diferite culturi si in diferite perioade istorice a fost numita in multe feluri. Tot ceea ce intreprindem este in egala masura pentru Divinitate, pentru noi si pentru celelalte fiinte cuprinse in Intreg. Totul este in mine si eu sunt in Tot. Am inteles Adevarul? Atitudinea mea actuala este in armonie cu Universul? Cu toate fiintele? Cu Planeta?

15. Aflam in fiecare zi mii de informatii despre o parte din infinita forma de manifestare a Universului, despre corpuri ceresti aflate la distante greu de imaginat, despre fiinte microscopice, despre fenomene si elaboram si mai multe mii de aplicatii tehnice bazate pe noile descoperiri. Oamenii de stiinta sunt interesati de orice structura, intra tot mai adanc in miezul materiei si descopera lucruri uimitoare. Isi pun mii de intrebari si fiecare raspuns naste alte mii de intrebari complicand la infinit cunoasterea Universului. Aceasta cunoastere stiintifica este minunata dar este doar o latura a Existentei si nu se poate implini in absenta celeilalte parti, cea a spiritului. Siinta diseca, spiritualitatea unifica. Stiinta are Savanti, spiritualitatea naste Maestri. De ce oamenii au separat stiinta de spiritualitate, cand de fapt, ele sunt parti complemantare ale Intregului numit Univers, Existenta, Divinitate. Ce este viata?

16. Creatia cuprinde miliarde de galaxii, mult mai multe miliarde de stele, un numar greu de imaginat de planete si alte corpuri ceresti despre care nu prea stim mare lucru. Pe planeta noastra mica sunt cateva milioane bune de specii de vietuitoare. Pot afirma ca, fara fara indoiala, Creatorului Ii place bogatia si cred ca Ii place sa-si contemple Creatia (are si de ce) si sa se bucure de Ea. Creatorul trebuie ca este un tip tare simpatic si nu seamana deloc cu fetele lungi pictate prin biserici. Vazand bogatia fara margini a Creatiei nu cred ca El are o parere prea buna despre saracie. Saracia este o virtute? Este necesara? Ce este bogatia de fapt si ce este saracia? Au legatura cu banii?

17. O parte importanta a oamenilor traiesc in alte localitati decat in cele in care s-au nascut. Incearca sa se adapteze, sa cunoasca si sa se identifice cu un alt stil de viata, sa cunoasca si sa adopte obiceiurile sociale, culinare, cultice, culturale si relatiile interumane ale altor comunitati. Fiecare se adapteaza mai mult sau mai putin, se integreaza locului intr-o oarecare masura si viata merge inainte. O influenta majora insa nu poate fi ignorata: vibratia specifica a locului in care traim si care este diferita de cea a locului in care ne-am nascut. O resimtim intotdeauna ca pe dorul de locurile natale. Si sa nu uitam ca dor vine de la durere. Ce este aceasta vibratie a locului in care m-am nascut? Ce anume din mine rezoneaza cu acel loc? De ca imi lipseste acea vibratie? Carei parti din mine ii lipseste?

18. Dumnezeu este tot ce exista. El nu are exterior. Totul se afla in interiorul Fiintei Divine. Fie ca acceptam sau nu, acesta este Adevarul. A-L aseza pe Dumnezeu intr-o locatie cereasca numita rai inseamna a-L reduce la un mos cu barba care dupa ce a muncit sase zile sa faca Lumea a luat o pauza care inca nu s-a terminat. Dumnezeu nu este un fel de Big Brother care pandeste greselile oamenilor pentru a-i pedepsi dupa ce i-a inchis pe o planeta mica. Tot ceea ce percem sunt parti ale Intregului, sunt manifestari ale lui Dumnezeu. Si nu poti decat sa observi si sa ramai tacut in fata acestei maretii. Si sa te minunezi pentru ca in esenta Intregului nu exista nici o contradictie, totul este armonie, totul musteste de viata plina de bucurie. M-am gandit vreodata la toate astea? Ce este Dumnezeu? Cum functioneaza Intregul? Partile pot cunoaste Intregul? Cunosc Intregul? Cum?

19. Cunoasterea incepe cu fiecare om. Pana ce nu incepi sa cunosti, pentru tine nu exista nici o cunoastere. A cunoaste inseamna a intelege. Urechile tale pot transmite creierului mii de informatii dar asta nu inseamna ca tu le si auzi. Auzul tine de ascultare. Cand esti atent auzi cu adevarat, constientizezi si intelegi. Un lucru inteles este castigat pentru totdeauna, nu mai poti actiona altfel decat prin prisma acestei intelegeri. Toata lumea stie ca tutunul este daunator spre exemplu, dar extrem de putini inteleg acest lucru si renunta. Nu prin efort, nu inlocuindu-l cu bomboane, guma de mestecat sau altceva, nu chinuindu-se, ci natural, prin simpla intelegere. Intelegerea tine de firescul inconjurator, de firea lucrurilor, nu este apanajul nimanui. De cate ori ascult cu adevarat? De cate ori inteleg? Ce este ascultarea? Ce este intelegerea? Ce fenomen se petrece inlauntrul meu cand inteleg?

20. Nu ai nevoie sa te identifici cu nimic pentru ca tu deja existi. Identificarea cu indiferent ce, este inceputul si baza sclaviei. Nou nascutul este liber pentru ca el nici nu stie ca exista dar este inca un timp destul de lung dependent de mama sa pentru a supravietui. Cum ai capatat un nume si un cod numeric personal esti deja redus la un serial number dintr-o lunga insiruire de astfel serii dupa care sunt identificati toti oamenii de pe Pamant. Cand mori acest numar iti este retras pentru ca nu mai prezinti nici un interes pentru societate. Nu mai produci nici un venit. Societatea opereaza foarte bine cu aceste serial number-uri, ea nu are nevoie de individualitati. In spatele numarului primit la nastere se adauga cu fiecare zi a vietii tale alte si alte identificari care treptat dar ferm acopera Scanteia Divina cu o perdea de informatii fara valoare. Adevarul ramane ascuns celor mai multi pentru totdeauna. Putini au curajul sa rupa lanturile eloxate ale mintii hipnotizate de fleacurile dogmatice si sa se dezautomatizeze. Sa-si descopere centrul fiintei, individualitatea, divinitatea. Eu ce stiu despre mine? Sunt meseria mea? – ca cei care-si pun o placuta pe usa casei si scriu Fam Dr..... sau Fam Av......sau Fam Ing....... Asta da identificare. Acela nu mai este o individualitate, este doctor, avocat, inginer,....cuvinte si-atat. Care sunt identificarile mele? Cate? Dupa ce le inlatur pe toate ce ramane?

21. A fi constient inseamna a-ti aduce aminte de tine in fiecare clipa fara a fi nevoie pentru asta de stimuli exteriori, fie acestia obiecte sau interactiunea cu alte fiinte. Este in firea lucrurilor sa ne amintim permanent de faptul ca existam si aceasta trebuie sa se petreaca natural, direct si simplu. ESTI doar cand stii ca ESTI. ESTI doar cand ramai centrat in miezul fiintei tale si privesti detasat periferia fiintei, acolo unde se deruleaza mentalul si fizicul. TU conduci acel spectacol existential la nivelul structurilor minte-corp, TU esti seful. Cu cat iti aduci mai des aminte de tine cu atat viata este mai plina si mai incantatoare. Imi aduc aminte de mine? Stiu ca SUNT? De cate ori intr-o zi? Sunt EU stapanul corpului si mintii mele sau ele sunt cele care ma conduc? Cine este seful?

22. Se spune ca un om avea un cal iar calul nu avea nimic impotriva. Pe parcursul istoriei au fost omorati, mutilati, schingiuiti milioane de oameni, au fost decimate popoare intregi, distruse culturi, demolate orase, s-au facut distrugeri fara precedent in istoria planetei pentru a se fura obiecte de tot felul: diamante, aur, pietre pretioase. Viata unei bucati de aur este incomparabil mai lunga decat scurta viata omeneasca. Acelasi aur poate avea mii de proprietari dea lungul istoriei dar el, precum calul din poveste, nu are nimic impotriva. Probabil ca in sinea atomilor sai rade de prostia parca fara de sfarsit a oamenilor care se ucid pentru a stapani ceva ce nu se poate stapani prin firea lucrurilor. Ce este dorinta de posesie?

23. Orgoliul ne face sa ne credem altceva decat suntem in realitate, adica manifestari ale Fiintei Unice. De aici vine tot necazul. Mintea fiecaruia genereaza imagini false in exterior despre propria-i existenta. Mintea fiecaruia intra in competitie cu toate mintile pe care le cunoste si nu numai. Mintea isi inchipuie tot felul de lucruri imposibile ca fiind probabile, face fixatie pentru anumite idei, se autoobsedeaza de anumite persoane sau modele de viata, se chinuie intr-o competitie fara sfarsit si asta nu este numai ignoranta sau necunoastere ca sa nu mai spunem de ne-intelegere. Mintea proiecteaza in exterior nu numai ceva ce nu este ci si ce nici nu poate fi. Pentru ca nu se poate substitui centrului fiintei tale, mintea ta cauta sa ocoleasca intrebarile, sa amane, sa minimalizeze, sa uite. Este un instrument minunat dar este doar o unealta, nu este creatorul. Este dalta nu sculptorul. Eu cum o percep? Ma identific cu mintea mea? Eu sunt sculptorul? Ce este dincolo de actul Creatiei?

24. Daca ai reusit sa deschizi o fereastra cat de mica spre centrul fiintei tale, conteaza pe Dumnezeu, El stie foarte bine ce face si nu-ti mai dori nimic. Ramai intr-o stare de disponibilitate totala. Lasa-L sa se manifeste prin tine si nu vei cunoaste bucurie mai mare. Fii doar o picatura care intalneste Oceanul si abandoneaza-te Lui. Separatia nu mai este posibila vreodata si vei fiinta intr-o pace interioara cum nu ai intalnit inca. Pot arunca o privire in interior? Pot deschide fereastra prin care se zareste lumina? Pot fi? Pot face acest salt in necunoscutul interiorului meu? Unde este tarmul?

25. Viata este o lupta. Asta este una din marile prostii care circula cu succes prin lume. Viata nu este si nu trebuie sa fie o lupta, este o sursa de bucurie atunci cand esti in armonie cu Intregul si o sursa de suferinte cand esti dizarmonic, cand nu esti in rezonanta cu Universul. Viata nu este o competitie, pur si simplu te bucuri ca ESTI. Suferinta apare atunci cand vrei sa cuceresti ceva, indiferent ce: natura, o persoana pe care o crezi idealul partener de viata, o tara, o pozitie sociala. Suferinta este generata de aparitia unei dorinte. Cuvantul dorinta isi are originea in dor, adica in durere. Orice dorinta provoaca durere si o mare irosire de timp. Priveste-o si observa cum se manifesta. Orice tip de dorinta. Tine minte: Maestrii nu au nici o dorinta. Nu trebuie sa fii in competitie cu nimeni si nici cu tine insuti. Dorinta te arunca in competitie, dorinta te impinge in viitor pentru a pierde clipa prezenta, singura reala. Sunt in competitie cu cineva? Care sunt dorintele mele? Sunt necesare? Care este mecanismul care le genereaza? Cum ma pot detasa?

26. Orice activitate pe care o desfasori in deplina constiinta si atentie este meditatie, rugaciune. Acest cuvant, rugaciune este gresit inteles: el vine de la rug, de la arderea interioara adica intrarea in comuniune, in lumina, cu Divinitatea si nu de la a cere, de la ceresetorie. Nu putem cere nimic pentru ca avem deja totul. Rugaciunea si meditatia sunt unul si acelasi lucru. Nu se fac, nu sunt actiuni ci lipsa oricarei actiuni, in rugaciune sau meditatie se patrunde, rugaciunea coboara in fiinta ta, meditatia coboara in fiinta ta. Nu se pot rosti cuvinte pentru ca in rugaciune, in meditatie, mintea tace. Pur si simplu fiintezi. Esti una cu Dumnezeu si Dumnezeu curge prin tine. Eu cum inteleg rugaciunea, meditatia? Am intalnit meditatia? Am cunoscut rugaciunea? Ce inseamna curgerea divinului prin mine? Pot fi unflaut gol prin care Universul canta?

27. Avem minte si corp dar inca se mai poarta discutii pe la colturi despre existenta sufletului. Cat despre Scanteia Divina existenta in fiecare dintre noi nici macar nu se pomeneste. Poate ca mai avem si alte structuri despre care inca nu stim nimic, poate ca unele se formeaza chiar in timpul acestui tip de existenta pe Gaya pentru a ne folosi in alta etapa a periplului nostru prin Multivers. Poate ca suntem fiinte foarte complexe cum nici nu ne putem imagina. Evoluam? Elevam? Suntem doar masini care proceseaza alimente?

28. Cand si cand avem o pornire interioara de a modifica interiorul casei. Nu prea analizam care este cauza acestei stari dar cert este ca nu ne da pace. Pornim pur si simplu sa schimbam culorile peretilor, sa mutam mobila, sa mai cumparam cate ceva, sa mai scapam de vechituri. Zicem ca ne-am plictisit sa tot vedem aceiasi imagine interioara in fiecare zi. Si este adevarat. Aproape toti avem obiceiul de a aduna o multime de obiecte nefolositoare sau pe care le folosim atat de rar incat nu isi justifica prezenta in casa. Mai primim si tot felul de obiecte de la prieteni si rude cu diverse ocazii. In scurt timp, casa are aspectul unui depozit sau a unui magazin. Este evident ca nu ne simtim bine. Fiecare obiect are o vibratie a lui, a materialului din care este confectionat, o amprenta energetico-informationala a creatorului si o amprenta a celui care ni l-a daruit. Cate dintre obiectele din casa mea sunt in armonie cu mine, cu ceea ce sunt eu? Cate imi sunt cu adevarat necesare? Ce simt daca renunt la un obiect? Printr-un obiect am creat o legatura energetica si informationala cu un moment din trecut, cu o persoana, cu un loc? Este benefica aceasta legatura subtila? Ce fel de informatii si energii primesc prin acest cordon invizibil?

29. Inteleptii din toate timpurile au creat simboluri care cuprind informatii fundamentale despre Existenta, Univers, Om, Iubire, Divinitate. Aceste simboluri radiaza energii puternice si ne induc stari emotionale. Ceva necunoscut se trezeste in profunzimile fiintei noastre si ne dam seama ca le pretuim fara ca mintea sa cunoasca prea multe despre ele. Comunicarea se face la nivel subtil, fara cuvinte si ganduri. Realizam ca simbolurile sunt in noi, ca privindu-le n-am facut decat sa le activam, sa intram in armonie cu Inteleptii care le-au materializat pentru ca noi sa intelegem. Pot materializa si eu simboluri existente in matricele informationale si energetice ale fiintei mele? Cum pot face asta? Am chiar si un simbol personal astral, un fel de semnatura, un nume?

30. Rolul Maestrului este de a trezi in tine Maestrul Interior, centrul fiintei tale, Scanteia Divina. Odata trait acest moment, El devine o reflectare a Maestrului Interior. Fiecare ne nastem cu aceasta potentialitate extraordinara de a ne trezi propriul Maestru Interior, de a fi intr-o zi OM. Cuvantul OM este foarte frumos, el inseamna deopotriva om si Dumnezeu. Omul trezit se aseaza la picioarele Maestrului si-i multumeste in tacere. Amandoi stiu, amandoi sunt una cu intregul. Discipolul a disparut. Cuvantul discipol vine de la disciplina, disciplina mintii, a corpului, a sufletului. Daca Scanteia Divina din interiorul meu este maestrul interior, cum il pot cunoaste si cine este atunci discipolul? Mintea mea? Corpul meu? Sufletul meu? Cum realizez unitatea, armonia? Cum pot fi una cu mine insumi si una cu Intregul? Cum pot multumi in tacere?

31. Frica este in totalitate lipsa de intelegere a fenomenului vietii. Este cea care ne impiedica sa dobandim libertatea. Un fricos nu va fi niciodata liber. Frica si libertatea nu pot convietui. O teama cat de mica impiedica inflorirea libertatii. Si oamenii se tem de cele mai diverse lucruri: ca-si pot pierde serviciul, ca se pot imbolnavi, se tem de accidente, de seisme, de insecte, de aproape orice. Dar cel mai mult se tem de semeni si de moarte. De frica se poate muri. Este manifestarea suprema a fricii, ti se opreste inima. Libertatea se dobandeste prin cunoastere si prin intelegere, prin trezirea Maestrului Interior si este posibila doar dupa ce si cea mai firava teama a disparut definitiv. Care sunt temerile mele? Le-am privit vreodata in fata? Sunt reale sau doar o suma de impresii generate de informatiile eronate ale unui sistem de valori fals si impus? Ce este frica? Care parte a fiintei mele se teme, corpul, mintea, sufletul? Cum scap de teama? De orice teama?

32. Mintea are intotdeauna nevoie de categorisiri: unul este sfant altul pacatos. Mintea imparte lumea in felurite moduri dupa nenumarate criterii dar Scanteia Divina din fiecare este libera de trecut. Sfantul de azi poate deveni usor pacatos iar pacatosul se poate trezi intr-o buna zi si deveni Maestru punandu-ne in incurcatura judecatile. Singurul pacat este uitarea de sine, uitarea existentei Divinitatii in fiecare fiinta si asta genereaza tot raul de pe pamant. Oricine se poate trezi, toti putem deveni Maestrii. A judeca pe altii este tot o forma de ucidere. Una chinuitoare. Umanitatea are mare nevoie de un ceas desteptator dar desteptarea este un fenomen individual. Fiecare are propriul ceas care este posibil sa sune intr-o zi. Dar in prima secunda a primei ore trebuie sa renunti la a mai judeca pe ceilalti. Este foarte usor pentru ca este doar o optiune, o manifestare a liberului arbitru personal. Eu ii judec pe ceilalti? Metaforic vorbind, pot arunca primul cu piatra? Pe mine ma judec? Cum ii judec eu pe altii asa ma judeca si altii pe mine? Ma asez si pe mine intr-o categorie sau alta? Imi caut circumstante atenuante pentru actiunile mele?

33. Certitudinile joaca un rol important in viata noastra. Suntem siguri ca sotul sau sotia ne impartaseste iubirea asa cum suntem siguri ca Pamantul este rotund. Suntem siguri ca laptele este alb si iarba verde, ca o ideologie este foarte buna, ca nu este nimic rau in a taia padurile si a le transforma in ziare si apoi a le da dupa o ora la gunoi. Suntem siguri ca dogmele reflecta realitatea fie ea, sociala, religioasa, politica, ca stiinta va rezolva toate problemele umanitatii. Suntem siguri ca traim chiar daca nu stim ce este viata. Credem in ce ni se spune la televizor de catre politicieni si suntem siguri ca un sistem economic este mai bun decat altul. Suntem foarte siguri pe noi si imbratisem cu usurinta o ideologie si un stil de viata fiind gata sa scotem sabia pentru a le apara. Numai un ignorant poate fi sigur? Cat de mult experimentez pentru a trai in Adevar?

34. Creierul nostru are niste resurse importante: o suta de miliarde de neuroni intr-un sistem cu o suta de mii de miliarde de conexiuni. Putem spune ca este Tatal tuturor computer-elor, un fel de Dumnezeu al domeniului respectiv. Am putea stoca informatiile cuprinse in douzeci de milioane de volume dar pentru asta avem nevoie de trei milioane de ani/douazeci si patru de ore pe zi. Folosim cam zece procente din aceasta formidabila masina de prelucrat informatii pentru care ne-ar putea invidia orice alta fiinta de pe pamant dar, din fericire, ele nu cunosc decat armonia. Rolul celorlalte nouazeci de procente ale creierului ne ramane necunoscut. Geniile folosesc inca unul sau doua procente in plus fata de omul mediu. Este ca si cum dintr-un automobil am folosi numai scaunul si oglinda retrovizoare, nestiind nimic despre posibilitatile de deplasare, despre motor, cutia de viteze, roti. Ce este mintea? Ce trebuie sa fac cu mintea mea si nu stiu? de ce a fost necesara crearea unui organ atat de performant pentru a gazdui mintea daca nu il folosesc integral? Ce secrete ascunde aceasta forta de prelucrare a informatiei? Cat cunosc despre propria-mi fiinta, despre Scanteia Divina salasluitoare in mine daca o simpla unealta, mintea ce mi-a fost incredintata, este atat de vasta si in cea mai mare parte imi este necunoscuta?

35. Iubirea mintii duce la nebunie, Iubirea Inimii la Mantuire. Iubirea mintii inseamna ignorarea naturii divine. Inseamna sclavie. Orgoliu. Noi vrem sa cucerim si sa supunem natura nu sa traim integrati in natura. In armonie. Vrem sa-i dominam pe ceilalti nu sa ne unim in Iubire. Deindata ce sunt doi unul domina, aceasta este starea mintii care ne-a adus in pragul distrugerii planetei, Iubirea mintii inseamna identificarea cu iluzia materialismului care domina gandirea prezenta in lume. Inseamna alienare. Mintea mea se lupta cu mintea ta, cu a celorlalti si cu ea insasi. Valorile ei se schimba de la o clipa la alta. Ba este furioasa ba apatica. Ceva ce a avut o valoare fara margini la un moment dat devine absolut neinteresant in scurt timp. Mintea vrea sa detina totul cand de fapt nu poate detine nimic. Mintea genereaza reguli si dogme pentru a controla alte minti. Avem in cap nu un nebun ci o suma de nebuni. Unii le numesc infrapersonalitati. Poate duce iubirea mintii, identificarea cu propria minte la nebunie asa cum spun Maestrii? Cat de mult stiu despre aceasta minunata unealta care este mintea mea? O folosesc pentru a intelege sau pentru a produce disarmonie? Ce este de fapt?

36. Arta este o forma de exprimare a unei stari interioare, a unei intelegeri a lucrurilor, a unei idei, trairi, conceptii despre existenta, a unor scene interioare neintelese. Artistul cauta sa scoata inafara sa ceea ce este in interior, cauta sa reproduca pe cat mai bine posibil ceea ce traieste sau ce este el. Nu exista om sa nu fi incercat constient sau nu o forma de arta. Este o cale de autocunoastere. Cand creeaza, artistul este intr-o stare de meditatie, el traieste clipa creatiei cu mare profunzime, el devine una cu arta sa. Si este firesc sa fie asa pentru ca este chiar interiorul sau. A crea este starea naturala o omului. Avem aceiasi structura cu a Creatorului nostru. Nu trebuie sa fii artist cu acte ca sa poti crea iar talentul este un dar al tuturor doar ca trebuie sa cautam fiecare domeniul in care il putem manifesta. Arta poate imbraca orice forme si poate ca este mai bine sa cautam o forma de expresie si experimentare individuala. Eu cum imi manifest creativitatea?

37. Universul este informatie. Corpul nostru este informatie. Este in puterea noastra sa prelucram in mod direct informatiile care ne genereaza corpul, structurile celulare si procesele fiziologice. Ne putem modifica corpul, caracteristicile codului genetic, ne putem vindeca de orice suferinta, ne putem regenera un organ bolnav, putem elimina o celula care a suferit o modificare, putem genera un anticorp necesar, putem amplifica cat dorim campul de protectie si genera campuri de actiune. Suna ca povestea tineretii fara batranete si a vietii fara de moarte dar este Adevarul. Nu este o metafora. Trebuie doar sa intelegem ca noi decidem cat traim si cum traim. Este o optiune. Fiecare trebuie sa-si afle calea individuala si va ajunge negresit sa poata prelucra informatiile, sa-si regenereze structurile. Trebuie sa intoarcem privirea spre interior si sa asultam in liniste ce ne spune divinul, fiinta mica din miezul fiintei noastre. Pot face asta? Ma pot apropia de mine insumi? Cum sa modific o informatie care mi-a generat o suferinta fizica?

38. Lipsa atentiei ne face sa fim superficiali cu imprejurul nostru si cu noi insine. Atentia insamna a fi perfect focalizat pe ceva, pe ceea ce muncim, pe ce rostim, pe gesturi, pe actiuni. A fi atent inseamna a trai in clipa prezenta, inseamna a fi complet deschis catre ceea ce faci si actiunea ta capata o calitate diferita. Vibratia, amprenta pe care o pui actiunii tale este de cea mai inalta frecventa. Este asemenea celei a Creatorului. Pentru ca tu esti in primul rand creator doar n-ai aflat inca. Fiind superficial treci pe langa propria existenta, te risipesti si dupa saptezeci si cinci de ani de zvarcolire pe pamant pleci fara sa stii nimic despre tine, despre uriasa ta potentialitate, despre infinita ta capacitate de a crea si de a te crea si re-crea permanent. Dai calitate viatii tale prin atentie. Sunt atent? Am inteles ce este atentia? Pot exersa atentia? Ce amprenta pun sentimentelor, actiunilor, vorbelor si gandurilor mele? Este suficient sa fiu atent si se va produce o schimbare in viata mea?

39. Adevarul nu trebuie tinut minte pentru ca nu se schimba niciodata. Pur si simplu ESTE. Ori de cate ori avem nevoie de Adevar il vom gasi nealterat. Nu facem nici un efort de al cauta, el exista pretutindeni. Exista insa o alta problema, nu dorim sa-l cunoastem, nu vrem sa-l stim, nu ne place sa-l imbratisam. Il ocolim. De ce? El este singurul care ne aduce bucuria in suflet, care induce armonie. Tine minte: doar Adevarul induce Armonia. Adevarul nu poate sta la intuneric, nu se poate ascunde. Doar iluzia se ascunde, doar iluzia te face sa suferi. Iluzia este o lumina falsa. Iluzia doare, Adevarul vindeca. El se dobandeste dar numai dupa ce te-ai eliberat de toate identificarile cu care te confunzi, de toate automatismele care ti-au devenit reflexe conditionate. Da toata funinginea mentala la o parte si Adevarul va straluci! Pentru ca TU ESTI ADEVARUL. Daca Adevarul te deranjeaza inseamna ca nu te-ai vindecat inca de iluzii. Daca eu sunt Adevarul atunci, iluzia, ce este?

40. Iubind obiecte iti limitezi sufletul si il vei reduce la acele obiecte. Toata viata muncim pe rupte pentru a aduna o multime de lucruri. Cele mai multe nu numai ca nu ne sunt folositoare dar mai trebuie sa le purtam si de grija si asta ne mananca timp si bani. Cu cat acumulam mai mult cu atat trebuie sa muncim mai mult pentru a proteja averea. Este o cursa fara sfarsit si fara obiect. Plecam din aceasta lume la fel cum am venit doar ca atunci eram puternici si frumosi iar la plecare zbarciti si urati. Sufletul nostru obosit si limitat va suferi cumplit despartirea de obiectele cu care s-a identificat toata viata dar pe care nu le poate lua in etapa urmatoare a excursiei prin existenta. Inobileaza-ti sufletul renuntand la dorinte. Pentru ce sa-ti doresti un lucru marunt cand Divinitatea ti-a daruit Infinitul. Nu-ti dori nimic pentru ca ai deja totul. Care sunt obiectele pe care le iubesc cel mai mult? As putea renunta la unul dintre ele? Dar la doua? Care este ierarhia iubirii lor? As putea renunta la cel pe care-l iubesc cel mai mult? Sunt dependent de aceasta iubire?

41. Vad in fiecare zi oameni tensionati, furiosi, gata sa arunce cuvinte urate, injurii, jigniri, oricui se nimereste. Se vorbeste pe tonuri inalte, rastit. Violentele verbale ne-au napadit la birou, pe strada, acasa, pe internet. Risipim o mare cantitate de energie intr-un mod nu numai absolut inutil dar si extrem de daunator sanatatii prin afectarea bilantului energetic interior. Cele mai afectate organe sunt creierul si ficatul. Energiile negative ale maniei se localizeaza in ficat. Si nu sunt numai energiile modificate informational din productie proprie, le mai atragem si pe ale celor cu care „dialogam”. Aruncam si primim sageti otravite cand ne infuriem. Am avut puterea sa-mi focalizez atentia pe propria manifestare furioasa si am obervat ca deindata ce eu am devenit atent furia a disparut ca prin farmec. Am experimentat de mai multe ori si efectul a fost acelasi de fiecare data. Atunci ma intreb, ce este de fapt furia?

42. Unul alearga mai repede decat ceilalti, altul poate face mental inmultiri cu numere de cate sase cifre mai rapid decat un computer, cineva are pielea aramie altcineva alba si al treilea galbena, unul poate ridica doua sute de kilograme, altul poate sta sub apa trei minute. Putem continua cu exemplele la nesfarsit. Suntem foarte diferiti si foarte asemanatori in acelasi timp. Suntem individualitati. Creatorul iubeste bogatia altminteri ne-ar fi facut identici. Lui ii place sa experimenteze, sa descopere cu fiecare fiinta propria-I Creatie. Sa se autodescopere. Toti facem parte din Creatie si nu trebuie sa fim in competitie unii cu altii. Suntem minunati asa diferiti cum suntem. Diversitatea este frumoasa. Cine se crede superior cuiva sa stie ca va fi considerat la randu-i inferior altcuiva. In realitate nimeni nu este superior si nimeni inferior. Componentele din care este facuta o prajitura sunt complet diferite si au gusturi diferite dar impreuna formeaza ceva delicios. Dau o aroma unica. Eu ce cred despre mine? Sunt superior? Sunt inferior? Stric in vreun fel gustul prajiturii sau ii adaug o aroma diferita?

43. Distrugerea accelerata a mediului planetar, deteriorarea conditiilor de viata, desertificarea, topirea calotelor polare, ar trebui sa fie considerate ca o problema individuala a fiecaruia dintre noi. Nu trebuie sa vina nu stiu ce guvern sau organizatie ecologica sa ne spuna ce se intampla, fiecare dintre noi trebuie sa observe si sa participe la o schimbare in bine a situatiei. O schimbare profunda trebuie sa se produca mai intai la nivel individual. Pana cand nu vom intelege fiecare dintre noi ca retetele sociale actuale sunt false si ca duc la extinctia speciei om, nimic bun nu se va petrece la nivel global. O schimbare profunda la nivel social se poate produce numai printr-o schimbare individuala. John Lenon spunea ca daca vrei cu adevarat sa fie pace in lume, atunci pune un afis in propria fereastra si spune asta. Daca doar cochetam cu ideile de ecologie fizica si comportamentala, daca cochetam cu salvarea speciilor si cu reducerea poluarii, atunci avem o buna prezenta mondena dar nimic mai mult si fara nici un efect concret. Schimba-te tu mai intai, daca vrei sa se schimbe ceva. Eu consider distrugerea planetei o problema personala? Ma implic? Ce fac in mod concret? Este important un efort, o actiune cat de mici a fiecaruia dintre noi? Putem schimba ceva printr-o voce comuna, armonioasa si simultana?

44. Societatea actuala este pe punctul de a distruge habitatul nostru cosmic. Poluarea excesiva a dus la schimbari dramatice ale climei prin accentuarea efectului de sera si a distrugerii paturii de ozon care ne protejeaza de radiatiile ucigatoare. Aceste efecte pot deveni cauza opririi practic, a Curentului Golfului si asta inseamna declansarea unei noi glaciatiuni care va pune punct final vietii pe o mare suprafata a pamantului. Civilizatia actuala va inceta sa existe. In cateva zeci de ani putinii supravietuitori se vor intoarce in epoca de piatra. Putem fi chiar o parte dintre noi in situatia asta in viata urmatoare pe Geea. Ne dorim acest viitor? Ce fel de planeta lasam copiilor nostri? Ce fel de planeta ne lasam noua mostenire in existenta urmatoare?

45. Visarea nu inceteaza decat in momentul in care incepi sa traiesti total, sa fii prezent in viata ta, sa fii constient. Visarea este singurul pacat posibil dar este cumplit si se numeste uitare de sine. Visarea nu tine de somnul corpului fizic ci de ceea ce crezi ca este starea de veghe. Identificandu-te cu concepte, dogme si stiluri de viata, inoculandu-te cu tot felul de informatii false si implicit inutile, daunatoare, nu faci decat sa te cufunzi in somnul necunoasterii de sine si sa visezi cai verzi pe peretii propriei vieti, risipind-o. Acest somn profund al umanitatii in ansamblul ei este letal. Induce violente, agresiune, distrugerea omului si a planetei. Maestrul, este ceasul desteptator care risipeste mirajul. Exista si un Maestru Interior? Este el chiar propria fiinta luminoasa pe care o tin ascunsa sub mantia mintii si a corpului? Am ascultat vreodata acea voce micuta care imi spunea cu totul altceva decat primeam prin cele cinci simturi dar pe care am ignorat-o?

46. Religia si religiozitatea sunt lucruri complet diferite. Religia este o institutie, o suma de reguli, dogme si obiceiuri complicate care au ca unic scop inducerea sentimentului de vinovatie. Cand esti vinovat trebuie sa faci cumva sa fii iertat. Religia este psihologia pacatului. Puternic surescitat de sentimentul vinovatiei si de posibilitatea de a ajunge intr-o locatie geografica numita iad, omul plateste ce i se cere si cat i se cere. Si i se cere totul, adica renuntarea la liberul arbitru, la libertatea de a fi in armonie cu el insusi. El trebuie sa traiasca dupa acele reguli si dogme, sa duca o viata intreaga pe umeri povara unei vinovatii inexistente. Religiozitatea este trairea in armonie cu propria existenta, in armonie deplina cu ceilalti oameni si cu celelalte vietuitoare ale planetei. Inseamna respectarea liberului arbitru al celorlalti. Inseamna constiinta propriei existente, a fenomenului minunat al vietii in ansamblul ei. Si inseamna respect profund pentru firea inconjuratoare, pentru planeta careia ii datoram certitudinea de a A FI. Conteaza pe Divinitate si lasa-I libertatea totala de a actiona prin tine. Cu siguranta nu vei gresi. Scanteia Divina din tine este gata sa te imbratiseza cu Lumina si sa te indrume. Eu cum sunt? Ma simt impovarat de vreun pacat comis de Adam si/sau Eva? Chiar nu i-a mai iertat Dumnezeu de-atunci? El este Iubire, Iertare, Bucurie. Au comis ei vreun pacat sau nu? Le-a poruncit Dumnezeu sa nu manance mere? El este Perfectiunea, El nu le putea lua Liberul Arbitru, nu le putea interzice nimic, altminteri el n-ar mai fi Perfect si asta este fals. El este Perfectiune. Si care tata nu-si lasa copii sa manance din pomii propriei livezi? Ar fi fost chiar cinic. Cine este atunci mincinosul? Unde este falsul? Cine are interes sa ascunda Adevarul si de ce? Cine are interes ca oamenii sa poarte povara vinovatiei si de ce? Un om care se simte vinovat poate fi mai usor manipulat? Nu cumva Dumnezeu este chiar Livada din care trebuie sa ne hranim toti?

47. In viata nimic nu este defintiv, nici bucuria nici tristetea. Trairile vin si pleaca pe neasteptate. Sentimentele se schimba. Scala valorica cu care masori aspectele vietii se modifica aproape permanent. Situatiile favorabile si cele mai putin placute, alterneaza cateodata infiorator de lent, alteori halucinant. Starea de sanatate si forma fizica alterneaza cu suferinte mai mari si/sau mai mici. Te simti ca intr-un carusel in care ba esti in pozitia fireasca ba cu capul in jos, ba aplecat spre stanga, ba spre dreapta. Nimic nu este fix, nimic rectiliniu, nimic previzibil. Crezi ca nu poti gasi un punct fix la care sa te raportezi permanent si din aceasta cauza tot ce ti se intampla este surprinzator. Cateodata acest fapt iti displace alteori ii descoperi frumusetea. O vorba cu talc din batrani spune ca Dumnezeu rade cand oamenii isi fac planuri de viitor. Sunt convins ca Bunii si Strabunii, adica Discipolii si Maestrii din vechime stiau cu mult mai mult decat noi. Corpul si mintea traiesc in marginea unei tornade si in acelasi timp simti un alt eu care este chiar ochiul uraganului, o prezenta absoluta, calma, detasata, care priveste vartejul ca pe ceva periferic cu care nu se identifica in nici un fel si de care nu poate fi influentat. Acel Eu este Scanteia Divina? Cat de bine il cunosti? Cat de bine te cunosti?

48. Tot ceea ce posezi te poseda. O mare parte a energiei tale se risipeste in posesiunile tale. Te identifici cu lucrurile tale, ti-ai creat o periferie minerala a fiintei dincolo de cea a mintii si corpului. Cu cat aceasta periferie este mai extinsa cu atat te afli mai departe de centrul fiintei tale. Cu cat te identifici mai mult cu ea cu atat mai departe esti de momentul trezirii. Somnul iti va fi tot mai profund. Nu trebuie sa renunti la tot ce ai si sa te inchizi intr-o chilie. Saracia nu este o optiune. Fii bogat dar nu te lasa posedat de bogatie. Adevarata bogatie este in centrul fiintei tale acolo unde te asteapta Maestrul Interior. Bogatiile exterioare sunt doar unelte, Maestrul este viata insasi, Adevarul Suprem. Cat de aprope sunt de mine insumi? Am zarit macar o clipa Scanteia Divina salasluitoare in inima mea?

49. Dupa ce-am raspuns la toate intrebarile pe care mi le-am pus pana acum, a venit momentul in care mi-am propus sa aflu raspunsul la aceasta: CE SUNT EU?

Niciun comentariu: